Ν.Μεσημβρία:Έγινε η συγκέντρωση ενημέρωσης για το υπό κατασκευή φωτοβολταϊκό

Από την επιτροπή κατοίκων λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή

Στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου Ν Μεσημβρίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουλίου συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας για το υπο κατασκευή γιγάντιο φωτοβολταϊκό πάρκο δίπλα από τους οικισμούς Ν. Μεσημβρίας και Ξηροχωρίου.

Το υπό κατασκευή φωτοβολταϊκό πάρκο είναι έκτασης 4.500 στρεμμάτων και θα εγκατασταθούν 500.000 ηλιακά πάνελ που είναι αριθμός ρεκόρ για το μέγεθος του στον Ελλαδικό χώρο.

Στην συγκέντρωση ομιλητές ήταν, νομικοί, περιβαλλοντολόγοι και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος που σύσσωμοι καταδίκασαν την κατασκευή αυτού του φαραωνικού έργου που δεν έχει καμία θέση στην περιοχή-κόσμημα του Δήμου και μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των κατοίκων καθώς και την ραγδαία μείωση των αξιών των ακινήτων στην περιοχή.

Η  θέση των ομιλητών ήταν πως πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες σε όλα τα μέτωπα , νομικά, επικοινωνιακά και πιέσεις στην περιφέρεια (που έχει δώσει τις αρχικές άδειες)  για την αποτροπή αυτού του γιγάντιου πάρκου.

Το σημαντικότερο στοιχείο που αναφέρθηκε πολλές φορές από τους νομικούς και τους επιστήμονες είναι ότι υπάρχουν αρκετά νομικά κενά στην διαδικασία αλλά και στην αδειοδότηση του έργου που μπορεί ο Δήμος Χαλκηδόνος να προσβάλει με όλα τα ένδικα μέσα.

Στους παραβρισκόμενους ήταν ο π. υπουργός περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος που έδωσε την δική του γνώση για τις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθηθούν για να σταματήσει το έργο.

Αυτό που επίσης τονίστηκε από τους ομιλητές αλλά και από τους πολίτες που έλαβαν τον λόγο, είναι ότι ο χρόνος είναι πιεστικός και όλες οι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν άμεσα σε όλα τα επίπεδα.