Ν.Πέλλα:Επίσκεψη του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Την γενέτειρα του  Νέα Πέλλα, επισκέφθηκε, σήμερα, Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον προαύλιο χωρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Πέλλας από τον οικείο ποιμενάρχη Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, κ. Ιωήλ, τους ιερείς, τις τοπικές αρχές, το Σωματείο Ελλήνων παραδοσιακών χορών Λυγκηστές και τον μορφωτικό πολιτιστικό σύλλογο νέας Πέλλας.

Ακολούθως, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Δυσαρχιερατικος Εσπερινός της Πεντηκοστής χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Στον Ιερό Ναό παρευρέθηκε σύσσωμο το χωριό, οι τοπικές αρχές, ο δημαρχος Πελλας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πριν την απόλυση του Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης δώρισε ένα προσωπικό του εγκόλπιο στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ευχόμενος καλή διακονία.

Ο ιερός ναός, από τη μεριά του, δώρισε μία εικόνα της Αγίας Παρασκευής.

Ο Αρχιεπίσκοπος θεώρησε χρέος του, όπως δήλωσε, να επισκεφτεί την γεννέτειρα του πριν το μακρινό του ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πηγή:orthodoxianewsagency.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *