Νέες επιστολές για το παιδί που δάγκωσε σκύλος στον Βαθύλακκο

Σε συνέχεια του θέματος με το σκυλί που δάγκωσε μαθητή στο Βαθύλακκο (Δείτε ΕΔΩ κ ΕΔΩ) ο πατέρας του παιδιού και ο Δήμος Χαλκηδόνος επανέρχονται με νέες επιστολές

Από τον πατέρα του παιδιού λάβαμε την παρακάτω απάντηση 

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό….Ενώ έχουν ασχοληθεί με το θέμα τα μισά δημοσιογραφικά site της χώρας και κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί ,  όπως προκύπτει από την ξύλινη και τεχνοκρατική απάντηση του Δήμου μας, εφόσον δεν ενημερώθηκαν επίσημα,  δε φέρουν και καμία ευθύνη….

 

 Βέβαια εγώ ανέδειξα αυτό το προσωπικό περιστατικό για να ευαισθητοποιηθούν όσοι είναι αρμόδιοι, για να αναγνωρίσουν ότι μπορεί συνάνθρωποι τους ξαφνικά να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση που ήρθε το παιδί μου αλλά και εμείς ως γονείς,  για να καταλάβουν ότι μπορεί να μην ήταν η γάμπα του γιου μου ο στόχος του αδέσποτου αλλά το προσωπάκι ενός τρίχρονου ή ενός μωρού….για να κινητοποιηθεί μια ενημερωτική διαδικασία που θα βασίζεται απλά σε ανθρώπινη και κοινωνική ευαισθησία  μήπως επιτέλους και προλάβουμε μια έστω φορά τα χειρότερα . Λυπάμαι….

 Όπως και να έχει τα προσωπικά μου στοιχεία κύριε ειδικέ σύμβουλε του Δήμου μας είναι στη διάθεση σας μέσω του site, αν και από το ύφος της απάντησης μάλλον τα γνωρίζετε…

Α και κάτι τελευταίο,  στη ζωή δεν είναι όλα πολιτική …καμια φορά ένα απλό περαστικά ή ένα απλό πραγματικό ενδιαφέρον για την υγεία ενός συμπολίτη σας που βρέθηκε σε αυτή τη θέση Ίσως να ήταν αρκετό…..να είστε καλά…

Η νέα απάντηση του Δήμου Χαλκηδόνος

Κύριε Βαρδουκέλη,

Όπως καταλαβαίνετε γνωρίζω πλέον τα στοιχεία σας. Τα γνωρίζω όμως μετά από δική μου έρευνα, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Χούλια και του Προέδρου της ΔΚ Βαθυλάκκου κ. Λιβιδίκου και όχι από το site “e-koufalia”, καθώς ο διαχειριστής του αρνήθηκε να μου τα δώσει χωρίς τη δική σας συγκατάθεση.

Θα περίμενα βέβαια να μας τα είχατε γνωστοποιήσει εσείς εξ’ αρχής, μιας και το θέμα αφορούσε τον σοβαρό, ομολογουμένως, τραυματισμό του παιδιού σας από αδέσποτο ή δεσποζόμενο σκύλο.

Για να μιλήσω όμως τώρα για την ουσία του θέματος, κ. Βαρδουκέλη, θα μπορούσατε πέρα από το ή τα site να ενημερώνατε και τον Δήμο είτε επίσημα είτε ανεπίσημα, ώστε να ενεργήσουμε στο πλαίσιο του νόμου και να περισυλλέξουμε το ζώο. Αντ’αυτού, δεν ξέρω σε τι εξυπηρετούσε η τακτική που ακολουθήσατε να ενημερώσετε τα blog και τα site και να παίζετε “κρυφτό” με τον Δήμο και τις υπηρεσίες του.

Το “κρυφτό” αυτό μας κατέστησε ανήμπορους στο να αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά από την πρώτη στιγμή και μας ανάγκασε να ψάχνουμε και να ρωτάμε για την ταυτότητα σας, αφότου μάθαμε για το περιστατικό από την καθυστερημένη ανάρτηση του site “e-koufalia” 4 ημέρες μετά !!!

Σε άλλο σημείο της δεύτερης επιστολής σας αναρωτηθήκατε για την ευαισθησία των αρμοδίων του Δήμου. Είναι αλήθεια, πως το τελευταίο χρονικό διάστημα το φαινόμενο της εγκατάλειψης σκύλων στο Δήμο μας έχει αυξηθεί, γεγονός που αυξάνει ραγδαία τον αριθμό των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και με την περισσή ευαισθησία που διακρίνει τόσο την Διοίκησή του όσο και τους υπαλλήλους του, καταβάλει τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για την αποτελεσματική διαχείρισή τους και την ομαλή συμβίωση τους με όλους εμάς.

Η ευαισθησία που αναζητάτε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου ο Δήμος μας “τρέχει” προγράμματα εμβολιασμών, στειρώσεων και σίτισης των αδέσποτων ζώων, από την πρωτοβουλία μας για τη σύσταση του διαδημοτικού καταφυγίου “Η ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ”, από την ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήσαμε ένα χρόνο πριν σχετικά με τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα, από τα ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράστηκαν σε όλα τα σχολεία του Δήμου με χρήσιμες συμβουλές για τη συμβίωσή μας με αυτά, από τις υιοθεσίες αδέσποτων ζώων που έχουμε πραγματοποιήσει, αλλά πολύ περισσότερο από την καθημερινή επαφή μας με τους εθελοντές φιλόζωους του Δήμου μας ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό απότέλεσμα στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Ακόμη, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως από την Κυριακή 11/02/2018, όταν δηλαδή μάθαμε λεπτομέρειες για το περιστατικό, βρέθηκαμε στον Βαθύλακκο, εγώ μαζί με τον κ. Χούλια και τον κ. Λιβιδίκο για να αναζητήσουμε τον σκύλο, όπως κάναμε και εχθές (12/02/2018) μαζί με τον γιο σας, χωρίς δυστυχώς να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα. Πιστεύω ο γιος σας να σας ενημέρωσε.

Τέλος, επειδή θεωρώ τα θέματα υγείας πολύ σοβαρά για να αποτελούν μέρος μιας ανούσιας αντιπαράθεσης και δη μέσω internet και επειδή σέβομαι απόλυτα το θέμα της υγείας του παιδιού σας, δε θα ήθελα να δώσω μεγαλύτερη έκταση στο θέμα, καθώς πιστεύω ότι διαλύθηκαν οι όποιες σκιές δημιουργήθηκαν γύρω από τις ενέργειες μας ως Δήμου Χαλκηδόνος.

Ελπίζω τον αντίστοιχο σεβασμό να επιδείξετε και εσείς.

Γεώργιος Ιωαν. Γιαννάκης

Ειδικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνος

ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

…Δεν θα έμπαινα σε καμιά επιπλέον διαδικασία όσον αφορά το θέμα αλλά επειδή πήρε ιδιαίτερη έκταση και προφανώς τάραξε την “ησυχία” των υπεύθυνων αλλά και  επειδή όπως φαίνεται από τις απαντήσεις του εκπροσώπου του Δήμου, το ζήτημα δεν είναι η ουσία του προβλήματος αλλά το ποιος και το πως το αναδεικνύει, έχω κυριολεκτικά μια τελευταία απάντηση.

 Δεν θα ήθελα να σας ταράξω κύριε ειδικέ σύμβουλε  αλλά στις δημοκρατίες οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης, κυρίως για θέματα που αφορούν την καθημερινή ασφάλεια των ίδιων και των παιδιών τους.
 Από την άλλη, που ακούστηκε ένας ολόκληρος δήμος 40000 χιλιάδων περίπου κατοίκων να έρχεται σε δημόσια αντιπαράθεση με ένα απλό του πολίτη γιατί αυτός τόλμησε με αφορμή ένα προσωπικό του ατύχημα να αναδείξει ένα σοβαρό κοινωνικό και όχι μόνο πρόβλημα. Σε ποια ευνομούμενη πολιτεία
 ” αντιπροσωπεία”  δήμου ως τοπική εισαγγελική υπηρεσία παίρνει ανήλικο μαθητή από το φροντιστήριο του και τον επιβιβάζει σε ιδιωτικό όχημα και τον περιφέρει
ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΓΟΝΙΟΎ????? ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΠΤΗ Η ΕΣΤΩ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ????ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ  ΠΡΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΕΣΤΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ?????
Σε ποιο βασίλειο ποιου πλανήτη τέλος πάντων μπορούν να συμβαίνουν τόσο σοβαρά πράγματα και στο τέλος να πιστεύετε ότι θα πρέπει να σας ζητήσουμε και συγγνώμη???? Ε ναι λοιπόν θα το κλείσουμε το θέμα αλλά όχι εμείς αλλά η Ελληνική δικαιοσύνη που δεν ξέρω τι θα αποφανθεί για την επίθεση του σκύλου αλλά είμαι σχεδόν πεπεισμένος για το θα αποφανθεί εναντίον των τριών εκπροσώπων που πήραν τον ανήλικο χωρίς την συγκατάθεση των γονέων του..
 Τελικά δεν ξέρω τι περισσότερο πρέπει να φοβάται κανείς, έναν αδέσποτο σκύλο που μπορεί να επιτεθεί γιατί έτσι του ορίζει η φύση του?, ή έναν σπιτικό , οικόσιτο που ορμάει να σε κατασπαράξει επειδή  δεν σε γουστάρει ή σε φοβάται το αφεντικό του …..

One comment

  1. Ανώνυμος

    Ένα συγνώμη εκ μέρους του κ. Ειδικού Συμβούλου προς τον πολίτη του Δήμου – για το ατυχές αυτό συμβάν που σίγουρα (δεν) οφείλεται στη “… αποτελεσματική διαχείριση … [και] .. ομαλή συμβίωση τους [των αδέσποτων] με όλους εμάς [τους δημότες] …” που έχει επιτευχθεί χάριν των ευαισθησιών αλλά κυρίως με τις αναφερόμενες δράσεις – θα ήταν ίσως αρκετό!
    Άλλωστε να επεισόδια με τα αδέσποτα τον τελευταίο καιρό βαίνουν μειούμενα … προς όφελος των αδέσποτων!
    Η επίκληση αμοιβαίου σεβασμού εκ μέρους του κ. Ειδικού Συμβούλου με αποσυντόνισε για λίγο αλλά επανήλθα τάχιστα όταν αντελήφθην πως ο βασικός του σκοπός ήταν να δώσει “… μεγαλύτερη έκταση στο θέμα … [των αδέσποτων]”.
    Περαστικά (σωματικά και ψυχικά) στο θύμα “της επιτυχούς συμβίωσης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *