Νένα Χρονοπούλου:Ο Τσίπρας ρίχνει τα παιδιά ΑΜΕΑ στον Kαιάδα !

Κε Τσίπρα, Αλέξη ή όπως αλλιώς σε λένε…

«Η «αναπηρία» δεν είναι επιλογή, εισβάλλει στη ζωή σου νταηλίδικα, όπως ακριβώς και οι επικίνδυνα ανεπαρκείς Κυβερνήσεις»

Ήταν 23 Δεκεμβρίου του 2016, την ώρα που όλα τα σχολεία της Ελλάδας κάνουν τη Θρησκευτική Σχολική Εορτή τους για τα Χριστούγεννα. Την ώρα που κλείνουν όλα τα σχολεία και η Ελλάδα γιορτάζει με κατάνυξη τον ερχομό του Μεσσία. Του Μεσσία που καθημερινά πια εκλιπαρούν όλοι οι Έλληνες για ένα καλύτερο αύριο!

Τότε ακριβώς λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του αποφάσισαν να «αποβάλλουν» με τον πιο ανίερο τρόπο τα παιδιά ΑΜΕΑ από τη γνώση για την αξιοπρεπή επιβίωση.

Μία απόφαση «ΦΩΤΙΑ» που πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με το «ΔΝΤ», τους «ΘΕΣΜΟΥΣ»  ή όπως αλλιώς τους αρέσει να τους προσφωνούν. Εμένα πάλι μου αρέσει να τους λέω «ΔΗΜΙΟΥΣ» άλλωστε δεν απέχουν και πολύ εάν τους κρίνουμε από τις τελευταίες ανελέητες πράξεις τους.

Αποφάσισαν και το ανακοίνωσαν στις 23 Δεκεμβρίου όπως ακριβώς συνηθίζουν να κάνουν με τη νέα «μουλωχτή» μόδα των ψηφισμάτων τους πλέον πως :

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΑΣΗ, ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΩΝ !!!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΔΕΔΟΜΕΝΟ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Κάθε παιδί με «ειδικές ανάγκες» ή με «αναπηρία» υποβάλλεται  σε εξιδεικευμένες θεραπείες (λογοθεραπείες-εργοθεραπείες-θεραπείες ψυχικής υποστήριξης και συμπεριφοράς και Ειδική Διαπαιδαγώγηση) που έως τώρα πληρωνόταν από το ταμείο του κάθε γονέα.

Οι θεραπείες αυτές δεν αποτελλούν πολυτέλεια για τα παιδιά ΑΜΕΑ, αντιθέτως είναι τρόπος ζωής. Αφού μέσα από αυτές μαθαίνουν όσα για όλους εμάς τους αρτιμελείς θεωρούνται «αυτονόητα».

Στις Λογοθεραπείες οι οποίες και είναι απαραίτητες, τα παιδιά ή τα άτομα με αναπηρία ανεξαρτήτου ηλικίας μαθαίνουν από το να «μιλάνε» μέχρι και να εκφράζονται ακόμα και χωρίς ομιλία. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο και για το παιδί και για το γονιό αλλά και και για τον ίδιο το θεραπευτή.

Στις Εργοθεραπείες ο θεραπευόμενος μαθαίνει να «παράγει έργο» όποιο και να είναι αυτό, από το να φάει σωστά με το πηρούνι ή το κουτάλι ή το να ντυθεί και να αυτονομηθεί στην προσωπική υγειινή, έως και το πιο δύσκολο που μπορεί να φανταστεί κάποιος ανάλογα με τη δυναμική του ασθενούς.

Για ακόμα μία φορά πρέπει να καταλάβει όλος ο κόσμος πως το «αυτονόητο» δεν ισχύει για τα άτομα με αναπηρία γενικότερα, πόσο μάλλον όταν είναι παιδιά.

Η εξειδικευμένη θεραπεία όποια και να είναι αυτή είναι μέρος της ζωής, της καθημερινότητας και της εξέλιξης των μικρών αυτών ηρώων και οι θεραπευτές αυτών των ειδικοτήτων είναι για τα παιδιά ΑΜΕΑ ότι ακριβώς είναι οι «δάσκαλοι» για τα «τυπικά» παιδιά.

Το σύνολο των χρημάτων για όλες αυτές τις θεραπείες που δικαιολογούσε το κράτος μας ήταν τετρακόσια σαράντα ευρό μόνο (44ο,00 euro) και λέω ΜΟΝΟ και το υπερτονίζω γιατί για τις εντατικές θεραπείες που χρειάζονται τα παιδιά, τις οποίες και έχουν ουσιαστική ανάγκη, το ποσό αυτό δεν είναι αρκετό.

Συνεπώς οι γονείς που ήθελαν να έχουν τα παιδιά τους σωστά αποτελέσματα, τις περισσότερες φορές «συμπλήρωναν» ένα αρκετά μεγάλο ποσό για το οποίο και έπαιρναν την ανάλογη απόδειξη από το εκάστοτε κέντρο ή από το θεραπευτή του παιδιού.

Ακόμα όμως και να κατέθετε το υπόλοιπο ποσό μέσω νομιμοτάτων αποδείξεων στο Ασφαλιστικό του Ταμείο, δεν πληρωνόταν από το Ελληνικό Κράτος ποτέ το ακριβές ποσό που είχε ξοδέψει για τις θεραπείες του «ΑΜΕΑ ΤΕΚΝΟΥ» του.

Παρ’ όλα αυτά όμως το ποσό των τετρακοσίων σαράντα ευρώ ήταν μίια μεγάλη «οικονομική ανάσα» στους εξαθλιωμένους οικονομικά καιρούς που ζούμε, για τους γονείς που βιώνουν μέσα στον πόνο και την αγωνία για την υγεία και το αύριο του παιδιού τους.

Η διαδικασία της είσπραξης των «44ο,οο euro»μηνιαίως, ήταν η εξής :

Το εκάστοτε κέντρο ή ο θεραπευτής έκοβε τις αποδείξεις με το όνομα του παιδιού επάνω και τις παρέδειδε στο γονιό ο οποίος είχε την υποχρέωση να τις καταθέσει στην Πρόνοια και να εισπράξει τα χρήματα μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα (γύρω στις 40 ημέρες).

Αμέσως μετά απέδιδε το ποσό που είχε εισπράξει στο Κέντρο ή στο θεραπευτή του παιδιού και η διαδικασία έληγε εκεί.

Αυτός ο τρόπος πληρωμής έδινε την ελευθερία της επιλογής στο γονιό για να μπορεί να απευθυνθεί σε «Κέντρο» της δικής του κρίσης και εκτίμησης για την καλύτερη γνώση και εκπαίδευση του παιδιού του.

Όλα αυτά έως και τις 23 Δεκεμβρίου του 2017.

 

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ…

Ο νόμος πλέον επιβλήθηκε και είναι ξεκάθαρος. Από την 1η Ιανουαρίου του 2017, όλα τα «Κέντρα Λόγου και Εργοθεραπείας», υποχρεούνται να υπογράψουν μία μη συγκεκριμένη σύμβαση με το Ελληνικό Κράτος, η οποία θα τους υποχρεώνει να δέχονται μεν τα ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ στους χώρους τους παρέχοντας τις υπηρεσίες τους και μάλιστα δίχως να χρειάζεται ο γονιός να μπει στην προηγούμενη οικονομική διαδικασία (δε θα παίρνει τη γνωστή απόδειξη που κατέθετε στην Πρόνοια από το κάθε Κέντρο).

Εδώ όμως υπάρχει ένα μεγάλο «Χαντάκι» που ρίχνει τους γονείς στο «Γκρεμό» και τα παιδιά μας στα…. ΙΔΡΥΜΑΤΑ ! ! !

Όποιο Κέντρο Λόγου και Εργοθεραπείας δεν υπογράψει την Ατελή αυτή Σύμβαση με το Ελληνικό Κράτος, πρέπει να υποχρεώνει τους γονείς να πληρώνουν εξ΄ολοκλήρου το ποσό που χρειάζονται κάθε μήνα, χρόνια ολόκληρα για τις Ειδικές Θεραπείες των παιδιών.

Όσο και να φαίνεται παράλογο το να μην υπογράψουν τα Κέντρα τη συγκεκριμένη σύμβαση και όσο και να θέλουμε εμείς οι γονείς να δούμε το «θέμα» από την καλή του πλευρά, είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αναφέρει μέσα  στη συγκεκριμένη Σύμβαση τίποτε σταθερό, κανέναν όρο που να διευκολύνει τους θεραπευτές να συνεναίσουν σε μία τέτοια πρόταση, γιατί πολύ απλά είναι μονομερής και άδικη.  Τα αφήνει όλα στον αέρα, δίχως να συγκεκριμενοποιεί τίποτε και για κανένα.

Τι δε λέει στους θεραπευτές :

α)Το πως θα τους πληρώνει το Κράτος ,

β)το πότε θα τους πληρώνει και ασφαλώς,

γ)το πόσα χρήματα θα τους δίνει για το κάθε περιστατικό

δ) το πόσο «ΚΟΥΡΕΜΑ» που θα τους επιβάλλεται από την Κυβέρνηση κάθε τέλος του χρόνου, ενώ εκείνοι δε θα έχουν «ΚΟΥΡΕΨΕΙ» τις θεραπείες των παιδιών.

Απεναντίας δίχως συγκεκριμένο πρόγραμμα και δίχως να έχουν ιδέα για το τι θα πει «ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ» σε συζητήσεις που έχουν γίνει εν’ μέσω Αργιών (την ώρα που οι γονείς είναι στα σπίτια τους ήσυχοι φροντίζοντας τα ΑΜΕΑ παιδιά τους) εκείνοι μιλούν για «κούρεμα» στο τέλος του χρόνου πριν ακόμα υπογραφούν οι συμβάσεις. ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ !

Ο λόγος που οι θεραπευτές αρνούνται να υπογράψουν τη συγκεκριμένη σύμβαση είναι η «Οικονομική Ανασφάλεια» που τους υποχρεώνει να βρεθούν η Ελληνική Κυβέρνηση.

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ…

Οι γονείς το έμαθαν Πρωτοχρονιάτικα…

Αμέσως μόλις επέστρεψαν τα παιδιά από τις Χριστουγεννιάτικες Διακοπές, οι θεραπευτές έσπευσαν να ενημερώσουν τους γονείς για τα νέα μέτρα υποτέθεται «ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ», άλλωστε δεν υπήρχαν περιθώρια, δεν τους τα άφησε κανείς.

Όλοι λοιπόν οι γονείς ανεξαιρέτως θα πρέπει στο τέλος του μήνα Ιανουαρίου και κάθε μήνα από εδώ και πέρα να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό για τις θεραπείες των ΑΜΕΑ παιδιών του, δίχως την οικονομική ενίσχυση του Κράτους των «44ο,οο euro».

Ένα ακόμα νέο ήταν πως θα μπορούσαν να μεταγράψουν τα παιδιά τους σε Κέντρα τα οποία έχουν ήδη υπογράψει με το Κράτος ανάλογη σύμβαση ή σε Κέντρα που ανήκουν σε ΜΚΟ.

Αυτό είναι ο αντίλογος της Κυβέρνησης, Κέντρα που ανήκουν σε ΜΚΟ ! Εξαιρετικά!

 1. Μήπως υπάρχει κάποιος να μας πει πόσα τέτοια Κέντρα υπάρχουν στην Ελλάδα; 
 2. Αν υπάρχουν στην Περιφέρεια και με πόση δυναμική για απορρόφηση παιδιών; Με νούμερα παρακαλώ Κύριοι των Επιτροπών! 
 3. Αν αυτά τα Κέντρα ΜΚΟ που υπάρχουν έχουν τον απαραίτητο αριθμό αιθουσών για να αποροφήσουν χιλιάδες ΑΜΕΑ Ελληνόπουλα σε μία νύχτα;
 4. Αν υπάρχει το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό για να επανδρωθούν; 
 5. Αν υπάρχουν συνθήκες υγεινής με τόσο και τόσο κόσμο που θα συγκεντρωθεί μέσα σ’ αυτά πλέον;
 6. Και κάτι ακόμα, ασήμαντο για εσάς Κυβερνώντες Κύριοι, αλλά για εμάς τους γονείς παιδιών ΑΜΕΑ που δίνουμε τις ζωές μας για να σταθούμε με αξιοπρέπεια και αντοχή δίπλα στους μικρούς μας αβοήθητους Ήρωες:
  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ; 
  2. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2017 ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 440,00 euro ;
  3. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ; 
  4. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;
  5. ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ;
  6. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ  ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΠΩΣ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ;

   

  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ;

 7. Αναρωτηθήκατε πόσες μητέρες παιδιών ΑΜΕΑ θα πρέπει να σταματήσουν από την όποια εργασία τους έστω και περιστασιακή για να μείνουν σπίτι και να κρατήσουν τα παιδιά τους;Σας απασχόλησε πως όλος αυτός ο κόσμος που έχει κάνει την ΑΝΑΠΗΡΙΑ δεύτερη φύση του, ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει άρτια και αρμονικά;Γνωρίζετε πώς είναι ένα 24ωρο γονιού με παιδί ΑΜΕΑ; Ξέρετε τι θυσίες κάνει και πόσες εκπτώσεις στην καθημερινότητά του βιώνει για να αντέξει αυτό που τον βρήκε;

  Έχετε δει στατιστικές να δείτε πόσοι «άνδρες» εγκαταλείπουν τις οικογένειές τους στο Έλεος του Θεού όταν μπαίνει ένα παιδί ΑΜΕΑ στην οικογένεια;

  Σας απασχόλησε η «ΜΗΤΕΡΑ» παιδιού ΑΜΕΑ και το πώς τα βγάζει πέρα;

  Σκεφτήκατε ποτέ πόσο δύσκολο είναι να μη δουλεύεις και να λιώνεις καθημερινά από καημό και πόνο αλλά παρ’ όλα αυτά να πρέπει να δείχνεις αντοχή και να έχεις ψηλά το κεφάλι για να δίνεις δύναμη στο παιδί σου;

  Βρεθήκατε ποτέ αντιμέτωποι με το  «περίεργο» ύφος των ανθρώπων που βλέπουν να εξελίσσεται μπροστά τους ένα δύσκολο περιστατικό με παιδί ΑΜΕΑ και αντί να βοηθήσουν τη μητέρα ή τον πατέρα αντίστοιχα, εκείνοι… Οι δικοί σας ψηφοφόροι μουρμουρίζουν και αντιμετωπίζουν το παιδί σα «ΜΙΑΣΜΑ» και τη μητέρα του σαν κακομοίρα, λες και ήθελε να υποφέρει το μωρό της!

  Κάνατε τίποτα για να υπάρχει τόσα χρόνια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ μόρφωση και αξιοπρεπής συμπεριφορά απέναντι στα άτομα με αναπηρία;

  Φροντίσατε να εντάξετε τα άτομα με αναπηρία στην κοινωνία ως δικαιούνται;

  Βάλατε ποτέ στα Ελληνικά Σχολειά μάθημα Ευαισθητοποίησης για τις ευπαθής ομάδες;

  Ήλθατε ποτέ στη θέση μας; Ή ακόμα και να ήλθατε πόση ώρα αντέξατε;

  Μήπως πρέπει όλα αυτά να τα νιώσετε ή τουλάχιστο να τα ακούσετε και να σκεφθείτε πολύ καλά την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος;

  Επίσης για ακόμα μία φορά ξεχάσατε να δώσετε χρόνο γι’ αυτό σας το εγχείρημα στο γονιό.

  Κανένας δε σας λέει να μην κάνετε το καλύτερο ή τουλάχιστο αυτό που εσείς θεωρείτε καλύτερο για την οικονομία της Ελληνικής Εξαθλίωσης. Αλλά όχι εις βάρος της ψυχικής υγείας και ανάπτυξης των παιδιών ΑΜΕΑ.

  Κανένας γονιός δε θα βρισκόταν απέναντί σας εάν είχατε φροντίσει να έχετε προετοιμαστεί για αυτό το δύσκολο μεταβατικό στάδιο.

  Δε σκεφτήκατε καν ότι  αυτή η κίνησή σας γίνεται εν’ τω μέσω της σχολικής περιόδου.

  Γιατί για τα δικά μας παιδιά αυτό είναι το σχολείο τους και κάτι ακόμα… ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΚΠΕΔΕΥΤΕΣ, η προσαρμογή τους με νέα άτομα είναι δύσκολη ως και αδύνατη κάποιες φορές.

  Μας αναγκάζετε εμάς τους γονείς να το αντιμετωπίζουμε αυτό κάθε χρόνο, στην Ειδική Εκπαίδευση που υποτίθεται πως υπάρχει στα Δημόσια Ειδικά Σχολεία. Κάθε χρόνο προβλήματα, κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια δεκαετίες ολόκληρες και τίποτε δεν αλλάζει και αντί να καλυτερεύσει η Δημόσια Ειδική Παιδεία πάει από το κακό στο χειρότερο.

  Και είπατε μιας και τα πάτε τραγικά στη Δημόσια Εκπαίδευση των Παιδιών ΑΜΕΑ να το δοκιμάσετε και στην Θεραπευτική τους Εκπαίδευση.

  Χωρίς υποδομές και Δομές, χωρίς κτίρια, χωρίς εκπαιδευμένο προσωπικό, χωρίς διάθεση κατανόησης… Χωρίς γνώση και ευαισθησία… Χωρίς χρόνο και περίοδο προσαρμογής για όλους, γονείς, παιδιά αλλά και για εσάς. Που τον χρειάζεστε αλλά δεν το παραδέχεστε… Γιατί για ακόμα μία φορά κάνετε πράγματα «άρπα – κόλα» και χωρίς καμία μα καμία υποδομή.

  Έτσι ακριβώς όπως πράτετε με τους Μετανάστες. Τους έχετε πετάξει μέσα στις άθλιες και παγωμένες σκηνές να υποφέρουν στο χιόνι και στο κρύο, κι έτσι όπως πανηγυρικά πνίγονται στη Μεσόγειο παιδικά κορμιά εξ’ αιτίας των Ανοιχτών Συνόρων χωρίς συνείδηση… Αλλά με πολύ κέρδος !

  Γιατί μη μας πείτε πως δεν Εισπράτετε από την εισρροή των Μεταναστών ! ! !

  Και σε αυτούς λέγατε πως θα είναι όλα έτοιμα και θα κυλάνε ομαλά… Αλλά αν’ αυτού καλείτε όλους εμάς να τους βάλουμε στα σπίτια μας.

  Γιατί άραγε Κύριοι Κυβερνώντες δε μας δίνετε πρώτοι εσείς το καλό παράδειγμα; Ας αρχίσουμε από τον Καλό Σαμαρείτη τον Πρωθυπουργό μας… Ας μας απαντήσει πόσους μετανάστες έχει πάρει για φιλοξενία στο δικό του διαμέρισμα. Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να ξέραμε… Το νούμερο !

   

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ…

  Ξεχάσατε όμως πως εμείς και τα παιδιά μας είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ! ! !

  Πληρώνουμε φόρους, χωρίς να έχουμε ούτε βαμβάκι και ορούς στα νοσοκομεία μας.

  Χωρίς να παίρνει κάποιο βοήθημα η μητέρα του Παιδιού ΑΜΕΑ, γιατί δεν είναι ικανή να δουλέψει πλέον, ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ… ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ!!!

  Χωρίς να έχουμε Ειδική Εκπαίδευση με τις προδιαγραφές της ΕΟΚ…

  Έτσι είναι σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία και στις υπόλοιπες χώρες Μέλη της ΕΟΚ  Κύροι της Κυβέρνησης οι συνθήκες, η υγεία και η Παιδεία για τα Παιδιά ΑΜΕΑ; Έτσι αντιμετωπίζονται από το Κράτος Προνοίας και Δικαίου;

  Ναι να κόψετε τα πάντα, ναι, συμφωνούμε όλες και όλοι μας, αρκεί να μας δώσετε ότι δίνουν και στις υπόλοιπες χώρες ουσιαστικά και επιστημονικά. Φτιάξτε Ειδικά Σχολεία προδιαγραφών με τις απαιτούμενες συνθήκες προστασίας και ασφάλειας των παιδιών μας και βγάλτε τα παιδιά μας από τα επικίνδυνα τσιμεντένια κτίρια με τις ακατάλληλες συνθήκες.

  Φτιάξτε Ελληνικά Ειδικά Σχολεία γεμάτα αγάπη και φροντίδα για τις Ευπαθείς Ομάδες, γεμάτα φιλόξενους χώρους, φιλοτεχνημένους με συναισθήματα καλών ανθρώπων μήπως και γιάνουν τα παιδιά μας, και βάλτε μέσα στα σχολειά αυτά τις θεραπείες των παιδιών μας… Για να μην επιβαρύνεστε και ίσως τότε να μπορείτε να μας κόψετε το δικαίωμα της επιλογής.

  Τότε και μόνο τότε, που θα έχετε γίνει ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ή που θα έχετε στη δούλεψή σας τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ, με γνώση και αποτελέσματα. 

   

  ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΔΙΩΝ ΜΑΣ

  Πειραματίζεστε και τελικά δεν μας είπατε πού θα κάνετε τα πειράματα σας Κύριοι;

  Επάνω στα δικά μας παιδιά; Εμείς τα μεγαλώνουμε στάλα – στάλα με αυτοθυσία και φροντίδα που δε φαντάζεστε, και εσείς θα επιλέξετε τον εκάστοτε Δημόσιο Υπάλληλο Θεραπευτή;

  Από πού θα το κάνετε αυτό; Από τα υπέροχα πολυτελή γραφεία σας και από τις  Υπέρογκες  Αναπαυτικές Καρέκλες σας που δεν τις αποχωρίζεστε ούτε όταν πάτε σπίτι σας;

  Αυτό δεν έχετε δικαίωμα να το πράξετε ούτε στα δικά σας παιδιά, πόσο μάλλον στα δικά μας!

  Βοηθήστε τους γονείς να απαλλαγούν από το άγχος του αύριο, και κερδίστε την εμπιστοσύνη τους.

  Αγαπήστε όλους αυτούς που σας εμπιστεύτηκαν και σας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και ανθρωπιάς. Και σταματήστε να τους πολεμάτε όταν βρίσκονται στα πόδια σας ανύμποροι να αντιδράσουν από την εξαθλίωση της ψυχικής κατάρευσης.

  Τι χτυπάτε; Τις ευπαθείς ομάδες;

  Τι χτυπάτε; Τους γονείς παιδιών ΑΜΕΑ και τα ίδια τα παιδιά;

  Τι χτυπάτε; Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια; Στην υγεία και στην πραγματική εκπαίδευση που εσείς είστε ανίκανοι να προσφέρετε σήμερα;

  Μέχρι όλοι εσείς και οι επιλογές σας να γίνεται καλύτεροι από τους εκπαιδευτές που έχουν μέχρι σήμερα τα παιδιά μας δεν έχετε το δικαίωμα να μας επιβάλλεται Φασιστικά και αμετάκλητα την παραίτηση στην εξέλιξή τους.

  ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ! ! !

   

   

  Με αγανάκτιση,

  ΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΙΔΟΥ ΑΜΕΑ

Πηγή:nena.gr

One comment

 1. όλους μας ρίχνει …. και δεν μιλάμε μωρέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *