Ο Δήμος Χαλκηδόνος τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Χαλκηδόνος τίμησε την επέτειο  της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821

– Το μήνυμα του δημάρχου Στ. Αναγνωστόπουλου

Με λιτές εκδηλώσεις αλλά με τη δέουσα επισημότητα και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τον Covid-19 τιμήθηκε σε όλο το δήμο Χαλκηδόνος η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Σε όλες τις κοινότητες του δήμου εψάλη επίσημη δοξολογία ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων σε ηρώα και στις τρεις δημοτικές ενότητες Κουφαλίων, Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνας.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος συμμετείχε στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στα Κουφάλια και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου.

Στο μήνυμά του για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι η Ελληνική Επανάσταση υπήρξε κορυφαίο γεγονός για όλη την Ευρώπη.

«Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης στις 25 Μαρτίου 1821 εναντίον των Τούρκων που είχε ως αποτέλεσμα την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, εμπνέοντας στις επόμενες γενιές των Ελλήνων διαδοχικές απελευθερωτικές εξεγέρσεις», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Η Ελληνική Επανάσταση υπήρξε κορυφαίο γεγονός για όλη την Ευρώπη, αφού επέφερε αλλαγές που έχουν αντίκτυπο ως σήμερα.  Σήμερα που η πατρίδα μας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ενθυμείται τα λόγια του Μακρυγιάννη: «…Πατρίς, να μακαρίζεις όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν για σένα να σ αναστήσουνε, να ξαναειπωθείς άλλη μια φορά ελεύθερη πατρίδα…». Με σεβασμό στο παρελθόν, σχεδιάζουμε το μέλλον σε ένα κόσμο διαφορετικό, ικανοποιημένοι που δεν προδώσαμε το έργο των προγόνων μας και προβληματισμένοι για τα λάθη που έχουν γίνει», ανέφερε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος και κατέληξε: «Στις προσπάθειές μας δεν περισσεύει κανείς, γιατί όπως  είπε ο Γ. Σεφέρης: «…Σ αυτό τον κόσμο που ολοένα στενεύει, καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου κι αν βρίσκεται». Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά πατρίδα! Χρόνια πολλά σε όλους!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *