Οκτώ οπαδοί στη φυλακή για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου του 2017 στον Βόλο

Έξι χρόνια μετά τα αιματηρά επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό, οκτώ άτομα οδηγήθηκαν στην φυλακή και εννέα αθωώθηκαν, καθώς ολοκληρώθηκε η δίκη.

Συνολικά 16 κρίθηκαν ένοχοι για βιαιοπραγία που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή τρίτων στα επεισόδιο πριν τον τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, ενώ οι υπόλοιποι κρίθηκαν ένοχοι με μεταβολή κατηγορίας που επέφερε μικρές ποινές.

Σύμφωνα με το gegonota.news, όσοι δεν οδηγήθηκαν στην φυλακή για να εκτίσουν ποινές από ένα έτος έως 25 μήνες, τους επιβλήθηκαν ποινές από 12 εως 18 μήνες με τριετή αναστολή και πρόστιμα που κυμαίνονται από 150 έως 3500 ευρώ.

Η δίκη των κατηγορούμενων για τα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί μεταξύ οπαδών, στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα-τελικού του κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, στις 6 Μαΐου του 2017 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, ολοκληρώθηκε μετά από έξι διακοπές και χθες ανακοινώθηκαν οι ποινές, στους πρωταγωνιστές των απίστευτων σκηνών βίας, που είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι 36, ήταν βιαιοπραγία με αφορμή αθλητική εκδήλωση, από δράστες που χρησιμοποίησαν μέσα, ικανά και πρόσφορα να προκαλέσουν κίνδυνο για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα τρίτων, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Η δικογραφία ήταν ογκωδέστατη και περιλάμβανε κατηγορούμενους από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Δράμα, Ξάνθη, Βέροια, Γιαννιτσά και Βόλο.

sdna.gr