Επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης κ.Τζιτζικώστας

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή την καθιερωμένη τελετή αλλαγής της Ιεράς Επιστασίας.

Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε τις Ιερές Μονές Ξενοφώντος, Ιβήρων, Βατοπαιδίου, Παντοκράτορος και Σταυρονικήτα και τη Σκήτη Προφήτου Ηλία, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις μονές του Αγίου Όρους, με στόχο αφενός την αναβάθμιση και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και λειτουργίας της Αθωνικής Πολιτείας και αφετέρου την προστασία και ανάδειξη της Φυσικής, Πολιτιστικής και Θρησκευτικής Κληρονομιάς.

Στη μονή Ξενοφώντος μάλιστα συναντήθηκε και με τον Κουφαλιώτη μοναχό Ησαΐα , αλλά και Αγιορίτες συνδημότες που βρισκόταν στη μονή.


Επίσης, πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης του δρόμου που συνδέει τη Δάφνη με τις Καρυές, τις οποίες υλοποιεί η Περιφέρεια.

Ο κ. Τζιτζικώστας παραβρέθηκε στην καθιερωμένη τελετή αλλαγής και εγκαθίδρυσης της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, στις Καρυές, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με την Ιερά Μονή Ιβήρων φέτος να παραδίδει στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου , ενώ επισκέφτηκε επίσης το Κέντρο Υγείας του Αγίου Όρους, έργο που χρηματοδότησε η Περιφέρεια, αλλά και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρυών.