Π.Α.Ο. Κουφαλίων:Το πέναλτι που δεν δόθηκε-Η κόκκινη που έγινε κίτρινη και το κρέας που βαφτίστηκε…ψάρι

Στον απόηχο του χθεσινού εξαιρετικού παιχνιδιού μεταξύ Π.Α.Ο. Κουφαλίων και Θερμαϊκού Θέρμης και με αφορμή δηλώσεις του προέδρου της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣΜ κ.Φιλιππιάδη περί “άψογης” διαιτησίας προτού καν δει τις επίμαχες φάσεις, ετοιμάσαμε δύο βιντεάκια και μερικές φώτο (τα πλάνα είναι από την χθεσινή μετάδοση του insports) όπου σε δυο περιπτώσεις  οι γηπεδούχοι έχουν παράπονα.

Η πρώτη φάση είναι από το πρώτο ημίχρονο όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο αμυντικός έχει  αγκαλιάσει και ρίχνει τον επιθετικό των Κουφαλίων Ματζιούνη ο οποίος έχει πάρει καλύτερη θέση και η μπάλα κατευθύνεται σ αυτόν, με τον διαιτητή κ.Μάστακα να βρίσκεται κοντά να έχει καθαρό οπτικό πεδίο και να λέει “παίζεται”

Την ώρα που η μπάλα πάει στα πόδια του Ματζιούνη ο αμυντικός που έχει τυλίξει με τα χέρια του τον παίκτη του ΠΑΟ τον αγκαλιάζει και τον πετάει κάτω

 

Ο αμυντικός του Θερμαϊκού αγκαλιάζει με τα δυο χέρια και σηκώνει κυριολεκτικά στον αέρα τον Ματζιούνη

H δεύτερη φάση είναι στο 49′ όταν ο Πολίτης εκτός φάσης επιχείρησε αρχικά να ρίξει κεφαλιά στον Χαραλαμπίδη και στην συνέχεια τον απώθησε ρίχνοντας τον κάτω με τους γηπεδούχους να θεωρούν ότι ο άρχοντας του παιχνιδιού “χαρίστηκε” στον παίκτη του Θερμαϊκού δείχνοντας του μόνο κίτρινη.Σ αυτή την φάση ο διαιτητής είχε γυρισμένη πλάτη αλλά οι βοηθοί μάλλον θα ήταν “απασχολημένοι”.

Ειδικά ο κ.Πάτρας τουλάχιστον σε μια περίπτωση είχε ανοίξει κουβέντα με επιθετικό των Κουφαλίων και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μαθαίναμε από τον Ματζιούνη τι ακριβώς του έλεγε και σε ποια…. γλώσσα.Γαλλικά μήπως?

Ο κ.Μάστακας είναι ένας εξαιρετικός διαιτητής από τους καλύτερους που έχει στη δύναμη του ο σύνδεσμος Θεσσαλονίκης.Επίσης ο κ.Φιλιππιάδης από το πόστο του τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τα μέγιστα ώστε να ανέβει πραγματικά το επίπεδο της διαιτησίας.Δεν μπορείς  όμως κ.Φιλιππιάδη να βαφτίζεις το κρέας ψάρι.Εκτός αν οι διαιτητές έχουν το αλάθητο του Πάπα.

Λάθη γίνονταν και θα γίνονται.Δεν είναι κακό να τα παραδέχεσαι.

Η ομάδα της Θέρμης είναι ότι καλύτερο έχουμε δει τα τελευταία δύο χρόνια στα ερασιτεχνικά γήπεδα.Στο ποδόσφαιρο όμως κ.Φιλιππιάδη δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.Υπάρχουν λεπτομέρειες που στο τέλος μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Στέφανος Ηλιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *