Πάνω από 400 συμμετοχές για τον “1ο Γύρο της Μεσημβρίας”

Κυριάκος και Ζωή Δαμάσκου. Οι ευεργέτες της Ν. Μεσημβρίας

Το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Μεσημβρίας διοργανώνει τον 1ο αγώνα δρόμου “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ Ν. ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ” που είναι αφιερωμένος στον ευεργέτη του χωριού Κυριάκο Δαμάσκο.

Στόχος του συλλόγου είναι η εκδήλωση να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να τιμάται μια σημαντική προσωπικότητα με προσφορά στη Ν. Μεσημβρία. Θα διεξαχθούν

1) Αγώνας δρόμου 7,5 χιλιομέτρων περιμετρικά του χωριού, περνώντας από 13 σημαντικά σημεία αναφοράς, αναδεικνύοντας έτσι την ιστορία μας.

2) Αγώνας Υγείας 2 χιλιομέτρων στον κεντρικό δρόμο.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πάνω από 400 άτομα ηλικίας 4 ως 75 ετών δήλωσαν ότι θα τρέξουν ενώ 70 δήλωσαν εθελοντές για να βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης.

Είναι συγκινητική η συνδρομή των χορηγών, ξεπέρασαν τους 50. Μπροστά στο χώρο του Συλλόγου θα διατίθενται το βιβλίο του Θεόδωρου Παρασκευόπουλου “Ένα χωριό αποκαλύπτει την ιστορία του” καθώς επίσης και το έντυπο “Ο ευεργέτης Κυριάκος Δαμάσκος“.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η εκδήλωση θα καλυφθεί ζωντανά από το profil του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Facebook καθώς έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να παρακολουθήσουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής που ζουν σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Η.Π.Α.), Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο, Αγγλία, Αυστραλία, Σουηδία, κλπ.