Πέλλα: Υπό μερικό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση σε περιοχή της Πέλλας.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν από την πρώτη στιγμή μεγάλη με εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, προκειμένου η φωτιά να τεθεί όσον το δυνατόν πιο γρήγορα υπό έλεγχο και να μην απειλήσει οικισμούς. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, αυτήν την ώρα στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση, 64 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο, η φωτιά έχει ελεγχθεί και αυτήν την ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας, με τη συνδρομή του στρατού – υπό την καθοδήγηση της πυροσβεστικής, προκειμένου να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες προστασίας, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα από αναζωπυρώσεις.

«Καταφέραμε να γλιτώσουμε από την πυρκαγιά τα χωριά και μία μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα. Έχει καεί χορτολιβαδική έκταση, παλιούργια και ξερά χόρτα, τα οποίο ήταν η εύφλεκτη ύλη», ανέφερε ο κ. Τζαμτζής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκταση που έχει καεί στην ορεινή περιοχή των οικισμών Ανύδρου, Καλής και Μανδάλου, υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 2.500 στρέμματα.

«Με τις ζώνες πυροπροστασίας που δημιουργήσαμε, κατορθώσαμε χθες να σώσουμε τον οικισμό του Ανύδρου, καθώς η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα, όμως τελικά μπορέσαμε και την σταματήσαμε», υπογράμμισε ο κ. Τζαμτζής.

Πέντε πυροσβεστικά σκάφη και ένα ελικόπτερο μετείχαν στην επιχείρηση

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά στη Δ.Ε. Μενηίδος, του δήμου Σκύδρας Πέλλας, ξέσπασε χθες το μεσημέρι, περίπου στις 14.30, ενώ στην περιοχή πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας και των Δήμων που συνέβαλαν με μεγάλα μηχανήματα, υδροφόρες και ανθρώπινο δυναμικό.

Το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει την προανάκριση σχετικέ με το πως ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά.