Πέλλα:2,5 εκ ευρώ για το οδικό δίκτυο

Με προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα εξασφαλίστηκαν χρήματα, τα οποία μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιούνται για τη βελτίωση-επισκευή οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφορικά με την Πέλλα, μετά από παρέμβαση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά δεσμεύτηκε ποσό ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για μια σειρά πολύ σημαντικών παρεμβάσεων σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ήδη ξεκινήσει ένα γενναίο πρόγραμμα συντηρήσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχουμε εξασφαλίσει 30 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να προχωρήσουμε σε αναγκαία έργα συντήρησης σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για να ξεκινήσει ένα έργο ύψιστης προτεραιότητας για την Περιφέρειά μας, η κατασκευή της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, χρηματοδοτώντας σε πρώτη φάση τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται, προκειμένου να μπορέσουμε να εντάξουμε την κατασκευή του έργου, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, στο ΕΣΠΑ.

Η βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί για μας κορυφαία προτεραιότητα, προκειμένου να παρέχουμε σύγχρονους, ασφαλέστερους και ταχύτερους δρόμους στους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της περιοχής μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Υλοποιούμε μια σειρά ασφαλτικών εργασιών σε σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ώστε να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες διέλευσης των διερχόμενων οδηγών, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την οδική ασφάλεια. Γνώμονας της διοχέτευσης των πόρων ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στο οδικό δίκτυο είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Η Πέλλα είναι μια περιοχή με δυνατότητες σε όλους τους τομείς και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις εκείνες για την ανάταση της οικονομίας μας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για τη συνεργασία που έχουμε και για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για το οδικό δίκτυο της περιοχής. Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα, συζητώντας τις βέλτιστες λύσεις και με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής στην Πέλλα ξεπερνώντας εμπόδια και χρονοβόρες διαδικασίες» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο μεγάλο αυτό έργο, το οποίο αφορά στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας, σχετίζονται με βελτίωση-επισκευή υφιστάμενων οδοστρωμάτων και βελτίωση στοιχείων ασφαλείας. Τα τμήματα όπου θα πραγματοποιηθούν οι παραπάνω εργασίες είναι «Ριζό – όρια Π.Ε. Πέλλας» (4 km) και «Σεβαστειανά – διασταύρωση Ριζαρίου» (2 km) του επαρχιακού οδικού δικτύου, το τμήμα της εθνικής οδού «Διασταύρωση Ριζαρίου – τέλος οικισμού Ριζαρίου» (μέχρι γέφυρα Αγίου Γεωργίου) (3,5 km), ενώ, θα τοποθετηθεί αντιολισθητικός τάπητας στις στροφές Νοσοκομείου στην είσοδο της πόλης της Έδεσσας (1,2 km) και στο οδικό τμήμα Άγρας – διασταύρωση Κερασιάς (2 km).

Το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία υλοποίησης με χρονικό ορίζοντα το τρέχον έτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *