Πολυνίκη:” Μια χρονιά που μου χάρισε πάρα πολλά “

Τελευταία προπόνηση χθες αφού και οι τελευταίες ελπίδες για συμμετοχή σε καποιο μίτινγκ στην Ευρώπη διαψεύστηκαν .

Είχα υπερβολική διάθεση να τρέξω σε 1-2 κούρσες ακόμη αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε άδειο διάδρομο. Μετά το Παγκόσμιο στην Κολομβία η καθημερινότητα μου ήταν θεραπείες για την μέση μου και προπόνηση. Δεν κάθησα ούτε μια μέρα δεν έκανα ούτε ένα μπάνιο στην θάλασσα.

Ένιωθα ότι η χρονιά μου χρωστούσε κάτι ακόμα και ήθελα να είμαι πανέτοιμη για να πάρω θέση στον βατήρα. Δυστυχώς δεν βρέθηκε διάδρομος σε κανένα μεγάλο μίτινγκ και η χρονιά τελειώνει αφήνοντας μια πικρή γεύση .

Μια χρονιά που μου χάρισε πάρα πολλά.

Με πολύ δουλειά και πολλές θυσίες τελειωνοντας η σεζόν με βρίσκει στην κορυφή της Ευρώπης στα 200μ με 23″20 η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία Κ20 και στην 4η θέση στα 100μ με 11″44.

Η χρονιά ξεκίνησε με τον κλειστό στίβο όπου με 7″49 ν.α.ρ στα 60μ πήρα το χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς Κ20 στο Βελιγράδι.

Ακολούθησε το Πανελλήνιο κλειστού στίβου στο ΣΕΦ όπου τρέχοντας για 1η φορά στην ζωή μου 200μ στον κλειστό σημείωσα Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ Κ20 με 24″41.

Μπαίνοντας στον ανοιχτό ξεκινήσαμε πολύ δυνατά και κάθε κούρσα ήταν καλύτερη από την προηγούμενη. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ στην Καλαμάτα στις 21 Μαϊου. 100μ 11″51 ν.α.ρ και μετά από 1ωρα 200μ 23″41 Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ (23″77) το παλιό. 1Ιουνιου στην Φιλοθέη 100μ πολύ δυνατή κούρσα 11″44 ν.α.ρ και μια ανάσα από το Πανελλήνιο ρεκόρ της υπέροχης Κατερίνας Θανου 11″43.

Δυστυχώς όμως στον τερματισμό χτύπησα πάνω στην πόρτα και το τραύμα αποδείχθηκε πολύ σοβαρό.

Από εκείνη την μέρα άρχισε ένας αγώνας με θεραπείες και χαλαρές προπονήσεις χωρίς καθόλου βάρη προκειμένου να προλάβω το Παγκόσμιο στην Κολομβία.

Κατέβηκα συντηρητικά στο Πανελλήνιο Α/Γ στην Θεσσαλονίκη μόνο στα 100μ όπου για 1η φορά κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών με 11″68.

Ακολούθησε το Πανελλήνιο Κ20 στις Σέρρες όπου κατέκτησα το χρυσό στα 100 και στα 200μ.

Έφθασε η μεγάλη στιγμή του Παγκόσμιου Κ20 στην Κολομβία που τόσο περίμενα. Δεν ήμουν απόλυτα έτοιμη αλλά είχα μεγάλη πίστη και θέληση για διάκριση. Ο στόχος μας ξεκάθαρος από την αρχή της σεζόν. Η Πρόκριση στον τελικό και στα 100 και στα 200μ. Προκριματικά των 100μ με 11″55 παίρνω την 2η θέση και άνετα την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στα ημιτελικά τρέχω στην 3η και τελευταία σειρά. Μετά από διακοπή μιάμιση ώρας λόγω βροχής.

Γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των προηγούμενων σειρών χρειάζομαι 11″46 για να μπω στον τελικό. Επίδοση που είναι στα μέτρα μου, κάνω 11″51 και χάνω για ελάχιστα την πρόκριση στον τελικό. Στεναχωρέθηκα αλλά για πολύ λίγο. Την επόμενη μέρα άρχιζαν τα 200μ. Ήμουν αποφασισμένη. Προκριματικά 1η θέση επίδοση 23″43 και πρόκριση. Στα ημιτελικά ρίσκαρα. Δεν ήθελα να περιμένω τις άλλες σειρές και έπρεπε να πάρω την πρόκριση κατεύθειαν. Ξεκίνησα πολύ δυνατά την κούρσα τερμάτισα 2η με 23″20 νέο πανελλήνιο ρεκόρ. (23″41) το παλιό που το είχα σημειώσει στα ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ. Και έφθασε η μέρα του μεγάλου τελικού. Πάλι βροχή , πάλι διακοπή διπλό ζεσταμα άσχημες συνθήκες. Πολύ δυνατή κούρσα, 23″42 πίσω μόνο από τις 2 Τζαμαικανες και τις 2 Αμερικανες. 5η θέση στον κόσμο, 1η Ευρωπαία.

Αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν για μένα η κορυφαία διοργάνωση που έχω πάρει μέρος στην μέχρι τώρα πορεία μου. Απίστευτη εμπειρία. 5 κούρσες σε 4 μέρες κόντρα σε Τζαμαϊκανες σε Αμερικανες Αφρικανες και τις κορυφαίες Ευρωπαιες.

Νιώθω ότι κέρδισα πολλά από την συμμετοχή μου σ’ αυτούς τους αγώνες. Οι πολλές μέρες (14), που μείναμε στην Κολομβία οι συνεχόμενες 5 κούρσες που έκανα, επιβάρυναν πολύ την τραυματισμένη μέση μου και αποφάσισα να ενημερώσω τους υπεύθυνους της Εθνικής Ομάδας ότι δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο που ακολουθούσε σε λίγες μέρες.

Αυτό μου στοίχισε πάρα πολύ γιατί ήταν όνειρο μου, αλλά αμέσως με την επιστροφή μου στην Ελλάδα άρχισα καθημερινές θεραπείες και πολύ σύντομα έφθασα σε πολύ καλή κατάσταση για να ξανατρεξω. Το 11″43 ήταν για μας ένας από τους στόχους μας από την αρχή της χρονιάς. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε μίτινγκ για να τρέξω. Νομίζω ότι μετα από τόση προσπάθεια και τόσο αγώνα μου άξιζε μια τελευταία ευκαιρία.

Τέλος σεζόν για μένα λοιπόν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους καθημερινά είναι δίπλα μου και με στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια. Την οικογένεια μου που τόσο όμορφα είναι πάντα δίπλα μου. Την προπονήτρια μου που είναι τα πάντα για μένα εδώ και χρόνια.

Την Ομαδάρα μου τον ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας.Τον ΤΔ κ. Νίκο Χαλάτση και την Προεδραρα μας την υπέροχη Χριστίνα Δέσκου. Δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αν δεν είχα αυτούς τους ανθρώπους να τρέχουν για να κάνω τις καλύτερες θεραπείες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό επιτελείο του ΣΕΓΑΣ κ. Ελισάβετ Αναστασάκη στην Αθήνα. Στον κ. Ιωάννη Νακόπουλο στον κ. Δημήτρη Χριστοδούλου και στον Μιχάλη Μερτζανίδη στην Θεσσαλονίκη για την ιατρικη φροντίδα που μου παρείχαν όλη την χρονιά.

Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στηρίζουν με τις χορηγιες τους , την Impact Athletics για τα υπέροχα ρούχα που μου παρέχει όλο τον χρόνο, την SCNutrition_Greece για τα συμπληρώματα, το Παπαμιχαήλ Τεχνικό Γραφείο στα Κουφάλια, το φυσικό μεταλλικό νερό Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο, τον κύριο Τζο που είναι ο μεγαλύτερος μου θαυμαστής και όλους τους γνωστούς και αγνώστους φίλους του στίβου που με την αγάπη τους μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω.