Πρόχωμα-Γυμνάσιο:Από τα νέα παράθυρα ανοίγει μόνο ένα

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Τάσου Αγγέλογλου , από τα τρία παράθυρα του γυμνασίου Προχώματος που αντικαταστάθηκαν πρόσφατα ανοίγει μόνο το ένα.

**ΑΛΛΑΓΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ**

” Όπως ενημερώθηκα τις τελευταίες μέρες ο Δήμος προχώρησε σε αντικατάσταση των παλαιών ξύλινων κουφωμάτων του Γυμνασίου-Λυκείου Προχώματος από καινούργια συνθετικά, μια απόφαση σίγουρα θετική που μας βρίσκει σύμφωνους όλους μας, εφόσον αφορά τη βελτίωση του χώρου εκπαίδευσης των μαθητών του δήμου μας.

Όμως όποιος επισκεφτεί το σχολείο σήμερα θα διαπιστώσει πως σε κάθε αίθουσα αντικαταστάθηκαν τα τρία μεγάλα ανοιγόμενα παράθυρα (τα οποία φαίνονται στην φωτογραφία) από ΕΝΑ μόνο ανοιγόμενο παράθυρο και δύο με κλειστό τζάμι τα οποία δεν ανοίγουν!

Το αποτέλεσμα: οι αίθουσες δεν θα αερίζονται σωστά το χειμώνα που υπάρχει έξαρση των ιώσεων, αλλά και η ζέστη θα είναι αφόρητη κατά το τέλος της άνοιξης και τους πρώτους θερινούς μήνες. Η ίδια κατάσταση έχει δημιουργηθεί και στα γραφεία ,αλλά και στους διαδρόμους του σχολείου όπου υπάρχει ανεπαρκής φωτισμός και αερισμός του χώρου.

Κατά τη γνώμη μου η μελέτη ενός τέτοιου έργου, που αφορά ένα σχολείο, καλό είναι να γίνεται με μεγαλύτερη προσοχή σε συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους αρμοδίους και τα ενδιαφερόμενα μέλη , ώστε το αποτέλεσμα να τους ικανοποιεί όλους , να προστατεύει την υγεία και να εξασφαλίζει την ευημερία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. **

Καταλήγοντας θεωρώ ευνόητο το ότι ο Δήμος θα ΠΡΈΠΕΙ να αντικαταστήσει άμεσα μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα μη ανοιγόμενα παράθυρα του σχολείου με άλλα ανοιγόμενα σε όλους τους χώρους!”