Πρόστιμα στο Νομό Πέλλας για καύσεις σε οικοπεδικούς χώρους και γεωργικές εκτάσεις

Διοικητικά πρόστιμα στο Νομό Πέλλας για καύσεις σε οικοπεδικούς χώρους και γεωργικές εκτάσεις.

Διοικητικά πρόστιμα σε 23 περιπτώσεις, ύψους 200 έως 800  ευρώ έχουν  βεβαιωθεί από πυροσβεστικούς υπαλλήλους του Νομού Πέλλας κατά την διάρκεια της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου για χρήση φωτιάς σε οικοπεδικούς χώρους και για καύσεις υπολειμμάτων καλλιεργειών κατά παράβαση της 19/2020 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Επιπλέον, για περιπτώσεις καύσεων σε γεωργικές εκτάσεις, ενημερώνεται σχετικώς ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), με την κοινοποίηση των συντεταγμένων της γεωργικής έκτασης και κατά συνέπεια την περικοπή ή τον αποκλεισμό από τις σχετικές επιδοτήσεις, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

 Επισημαίνεται ότι η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, επιτρέπεται μόνο κατόπιν έκδοσης αδείας καύσης, από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και τα αναγκαία μέτρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Νομοθεσία.

Οι έλεγχοι, θα είναι εντατικοί κι αυστηροί και θα αφορούν περιπτώσεις τόσο σε οικοπεδικούς χώρους, όσο και σε γεωργικές εκτάσεις και_βοσκοτόπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *