Πρώτα ο Πολίτης: Η διοίκηση ενδιαφέρεται μόνο για την επανεκλογή της και όχι για τον Δήμο

Από την δημοτική παράταξη του Δήμου Χαλκηδόνος “Πρώτα ο Πολίτης” λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Για ακόμη μία φορά τα δελτία τύπου του κ.Αναγνωστόπουλου επιβεβαιώνουν το έργο και την προσφορά της προηγούμενης Διοίκησης 2014-2019, η οποία θέλοντας να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των Δημοτών του Δήμου Χαλκηδόνος, προχώρησε στην προμήθεια και  εγκατάσταση εξοπλισμού για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της μονάδας του βιολογικού σταθμού Κουφαλίων.

Πιο συγκεκριμένα:

Το 2015 Ανάθεση μελέτης με τίτλο ” Προμήθεια εγκατάστασης εξοπλισμού για την αναβάθμιση & εκσυγχρονισμό της μονάδας βιολογικού Κουφαλίων.”

21/02/2017 Υποβολή μελέτης για ένταξη χρηματοδότησης

05/07/2017 Απόφαση ένταξης περίπου 1.500.000 Ευρώ

20/10/2018 Δημοσίευση του διαγωνισμού

15/09/2020 Υπογραφή σύμβασης

Κάποιοι άνθρωποι στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην πολιτική, σχεδιάζουν, εργάζονται, διεκδικούν και υλοποιούν.

Ενώ κάποιοι άλλοι όπως ο κ.Αναγνωστόπουλος, αντί να πράττουν τα ανάλογα ,απλά βγαίνουν φωτογραφίες δίπλα σε αυτά !

Παράλληλα, η προηγούμενη Διοίκηση θέλοντας να οδηγήσει σε μια προηγμένη εποχή το Δήμο μας, κατάφερε να βρίσκεται στους 117 Δήμους της Ελλάδας και τους πρώτους 2.800  της Ευρώπης που χρηματοδοτήθηκαν για την παροχή δωρεάν πρόσβασης των Δημοτών μας στο Διαδίκτυο (internet) σε δημόσιους χώρους.

  Συγκεκριμένα, η αίτηση είχε υποβληθεί από την προηγούμενη Διοίκηση στις 15-05-2018, εγκρίθηκε και υπογράφηκε η αποδοχή του προγράμματος την 01-04-2019.

Και φυσικά όπως αποδεικνύεται από όλα αυτά που παρουσιάζονται, δεν ήταν τα μόνα. Η προηγούμενη Διοίκηση έχοντας γνώση πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη για έναν τόπο και τι χρειάζεται για να επιτευχθεί αυτή, εκπόνησε ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δ.Ε. Κουφαλίων.

Έχοντας υπογραφεί η σύμβαση με τον μελετητή το 2010, έγιναν ακολούθως τα εξής στάδια:

  • Παραλαβή 1ου σταδίου (Β1 στάδιο): ΑΔΣ 78/15-04-2015
  • Παραλαβή 2ου σταδίου (Β2 στάδιο-τελικό): ΑΔΣ 278/21-12-2016

Ολοκληρώνοντας τις εγκρίσεις και τις υπηρεσιακές ενέργειες του Δήμου μας, ακολούθησαν οι εγκρίσεις από το Υπουργείο για τα εξής:

-τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων

-τη Μελέτη Γεωλογικής καταλληλότητας

-την έγκριση από το Συμβούλιο πολεοδομικών θεμάτων

Έχοντας ολοκληρωθεί το ουσιαστικό κομμάτι των ενεργειών, απέμεινε απλά η έκδοση του Φ.Ε.Κ. που έγινε στις 19-05-2021.

Όπως γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω, οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Διοίκησης του κ.Αναγνωστόπουλου, ειδικά όταν πρόκειται για την αναγγελία έργων της προηγούμενης Διοίκησης, αποδεικνύουν περίτρανα και με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη θέση που έχουμε εκφράσει κατ’εξακολούθηση σχετικά με τα έργα που σχεδίασε, διεκδίκησε, εξασφάλισε τη χρηματοδότησή τους και άφησε ως παρακαταθήκη η προηγούμενη Διοίκηση που λοιδορούσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

Ο εκσυγχρονισμός του Βιολογικού καθαρισμού Κουφαλίων, η εγκατάσταση του δικτύου ελεύθερης ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο σε κεντρικά σημεία του Δήμου μας και το νέο γενικό πολεοδομικό σχέδιο της Δ.Ε. Κουφαλίων, είναι γνωστό σε όλους πως επιτεύχθηκαν χάρη στο σχεδιασμό, τη διεκδίκηση και τη σκληρή δουλειά της προηγούμενης Διοίκησης.  

Καλούμε λοιπόν τον κ. Αναγνωστόπουλο, που ειρήσθω εν παρόδω, έχει μετατραπεί στον καλύτερο πρεσβευτή του έργου μας, αντί να διαφημίζει συνεχώς τα έργα που επετεύχθησαν από την προηγούμενη Διοίκηση, όπως το κάνει με τα Δελτία Τύπου που σπεύδει να δημοσιεύσει κάθε φορά, κάνοντας αναφορά στην πορεία του εκάστοτε έργου που έχει επιτευχθεί από την προηγούμενη Διοίκηση, να φροντίσει  να κάνει κάτι ανάλογο και αυτός ως Διοίκηση και ως Δήμαρχος.

Οι δημότες του Δήμου Χαλκηδόνος έχουν ανάγκη από μια Διοίκηση που θα εξυπηρετεί τις καθημερινές τους ανάγκες και θα προγραμματίζει την εξεύρεση λύσεων και έργων που θα αναβαθμίσουν τη ζωή τους και όχι από μία Διοίκηση που ενδιαφέρεται απλά για την επανεκλογή της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *