Πρώτα ο Πολίτης: “Μην κρύβεστε πίσω από τα άδεια έδρανα κ.Δήμαρχε ..”

Από την Δημοτική παράταξη “Πρώτα ο Πολίτης” λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση

Πρώτα ο Πολίτης: “Μην κρύβεστε πίσω από τα άδεια έδρανα κ.Δήμαρχε ..”

Η πανδημία του κορονοιου, πέραν των υπολοίπων προβλημάτων που προκάλεσε στην καθημερινότητα μας, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και στη λειτουργία θεσμών όπως και αυτή του Δημοτικού συμβουλίου.

Είναι γνωστό ελάχιστες έγιναν ζωντανά ,εδώ και πολύ καιρό οι συνεδριάσεις του πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως γνωστές είναι επίσης και οι παλινωδίες της Διοίκησης που εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό για να περιορίσει την έκφραση τις απόψεις και τις προτάσεις των Δημοτικών παρατάξεων, αλλά και την παρουσία κοινωνικών ομάδων , δημοτών που θέλουν να μεταφέρουν να παρουσιάσουν και να συζητήσουν προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν τη στιγμή που ο Δήμαρχος απολαμβάνει απεριόριστο χρόνο για τις «προεκλογικές του εξαγγελίες».

Σήμερα, διανύοντας το δεύτερο χρόνο της πανδημίας, μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ ‘Β 3481/30.07.21, δίνεται η δυνατότητα να γίνουν πλέον δια ζώσης συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων, με την προϋπόθεση ότι οι συμμετέχοντες θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσησαντες και ότι θα τηρούνται φυσικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (χρήση μασκών και αντισηπτικών, τήρηση αποστάσεων κτλ).

Η παράταξη μας που από το Μάϊο ακόμα έχει εκφράσει ξεκάθαρα στο Δ.Σ. τη θέση της για την ανάγκη διενέργειας δια ζώσης συνεδριάσεων, καλεί τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου να προχωρήσει άμεσα (από το επόμενο κιόλας Δ.Σ.) τη διαδικασία που απαιτείται για τις δια ζώσης συνεδριάσεις, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο για όσα μέλη του Συμβουλίου δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις για διαφόρους λόγους (π.χ. συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις με την προσκόμιση διαγνωστικού Τέστ ή συμμετοχή τους μέσω Τηλεδιάσκεψης ή στο τέλος ψηφοφορία των θεμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Εξάλλου, όπως εκφράστηκε πολλάκις από επίσημες πηγές, έχουμε στη διάθεσή μας πλείστα μέσα για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα δίχως εξαναγκασμούς και χωρίς να απειληθεί η υγεία κανενός πολίτη. Αυτό είναι η δημοκρατία και οι αρχές κάθε ευνομούμενης κοινωνίας , οτιδήποτε άλλο θα είναι και αντιδημοκρατικό και έξω από αυτές τις αρχές .

Παράλληλα με τις ευχές μας για την έξοδο της χώρας μας από τη δύσκολη κατάσταση που διανύουμε, ευελπιστούμε ότι θα εισακουστούν οι προτάσεις μας, ώστε έστω και την ύστατη ώρα να αποκατασταθεί σε κάποιο βαθμό το κύρος του Δημοτικού συμβουλίου που τόσο έχει πληγεί από την καταστρατήγηση της πλειοψηφίας και τις εξ αποστάσεως συνεδριάσεις.