“Πρώτα ο Πολίτης”: Συνάντηση φίλων και υποστηρικτών του υποψήφιου Δημάρχου κου Μηντσιούδη Μαυρουδή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6/3/2023 στην ιστορική έδρα του Δήμου μας ,η πρώτη επίσημη συνάντηση υποψηφίων ,εν δυνάμει υποψηφίων ,φίλων και υποστηρικτών του υποψήφιου Δημάρχου κου Μηντσιούδη Μαυρουδή .

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν όλες και όλοι και η αίθουσα πλημμύρισε από κόσμο .Ήταν μια συνάντηση που τα είχε όλα . Ο υποψήφιος Δήμαρχος κος Μηντσιούδης Μαυρουδής φανερά συγκινημένος ανέφερε χαρακτηριστικά

“Αφού σας ευχαριστήσω για τη σημερινή, μαζική σας παρουσία, θα ήθελα να σας πώ, από καρδιάς, κάποια πράγματα. Δεν σας κρύβω λοιπόν πως αμφιταλαντεύτηκα ιδιαίτερα για τη σημερινή μας συνάντηση και αυτό έχει να κάνει με τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους σε όλους μας και στη χώρα μας. Όμως τη σημερινή συνάντηση, θα έλεγα κατά κάποιον τρόπο την επέβαλαν τα λόγια του φίλου Παναγιώτη, που αποτελούν τη σπίθα, το ερέθισμα και το έναυσμα γι’αυτό το καινούριο, ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Η παρουσία μας στα κοινά του Δήμου μας είναι διαχρονική και η κοινή μας αγωνία για το μέλλον του τόπου, μάς φέρνει στο ίδιο μετερίζι, στην τοπική αυτοδιοίκηση”

Την έναρξη την έδωσε με την τοποθέτηση του ο κος Βαρδουκέλης Παναγιώτης ,συνεργάτης του υποψηφίου Δημάρχου κου Μηντσιούδη Μαυρουδή ,όπου και τόνισε την αναγκαιότητα της νέας αυτής ενωτικής προσπάθειας να αποτελέσει τη σπίθα της αναγέννησης .

Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαρχος κο Μηντσιούδης Μαυρουδής είπε “Σήμερα είμαστε εδώ άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες, πορείες και πιστεύω, αλλά μας φέρνουν όλους σε μια σύνθεση, σε μια κοινή πορεία, 2 πράγματα.

Αυτά τα 2 πράγματα, θέλω τώρα, όσο πιο σύντομα μπορώ, να σας τα αναφέρω.
-Από τη μία, η αγωνία μας για τον τόπο, οι κοινές μας αρχές και αξίες, μάς παρακινούν, για ακόμη μία φορά, να βγούμε μπροστά για το καλό του τόπου μας. Η συμμετοχή μας από σήμερα μέχρι και το τέλος της 5ετίας, είναι η κορωνίδα αυτής της προσπάθειας.-Πολλές φορές όμως δεν μας ενώνουν μόνο θετικά πράγματα, αλλά και αρνητικά, όταν αυτά είναι εις βάρος του τόπου μας, των συνανθρώπων μας και όλων μας

Δεν βρίσκομαι όμως σήμερα εδώ για να ασκήσω προσωπικές και το τονίζω, προσωπικές είτε κατηγορίες είτε κριτικές έναντι κανενός, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορώ να μην αναδείξω τις παθογένειες, τις ελλείψεις, την αδράνεια , αλλά και την απραξία της σημερινής διοίκησης. Δυστυχώς, διαπιστώσαμε όλοι ότι ήταν 4 χαμένα χρόνια για όλους μας και για τον τόπο.
Αυτοί είναι οι δύο πυλώνες που μας ενώνουν, γι’αυτό πρέπει να δούμε ποια πρέπει να είναι η #πολιτική_αντίληψη που μας οδηγεί σε αυτή την κοινή πορεία.

Συνεχίζοντας με τρόπο ουσιαστικό και συγκροτημένο ,τοποθετήθηκε σχετικά με το “Φτάνει επομένως πια με τα πειράματα. Όχι άλλα πειράματα, αλλά σαφώς όχι και άλλα ερωτηματικά, που κρύβονται πίσω από το νέο και άφθαρτο, μόνιμη στο στόμα αυτών που δεν έχουν να κάτι, να κρύψουν την άγνοιά τους, τη μη συμμετοχή τους και κυρίως την όποια συνεισφορά στα κοινά και τον τόπο. Δεν έχουμε περιθώριο ως Δήμος, δεν έχουμε περιθώριο ως κοινωνία για κάτι τέτοιο.

-Διότι άφθαρτος είναι αυτός που μέσα από μια πορεία συμμετοχής, έντιμης και ηθικής, δεν έχει αλλοιωθεί από ένα σύστημα διαπλοκής. Αυτός που είναι στον καναπέ του σπιτιού του, είναι ανύπαρκτος. Όσο για το ο νέο είμαστε όλοι εμείς που μέσα από τις δικές μας ιδιαιτερότητες ο καθένας, συνθέτουμε αυτό το καινούριο. Το νέο ποτέ δεν είναι ένας.
Κλείνοντας την τοποθέτηση του ανέφερε επίσης

“Σήμερα είναι η έναρξη της κοινής μας πορείας, της συνθετικής μας πορείας, της κοινής μας πορείας με Πρώτα τον Πολίτη. Δεν το βλέπουμε ως μία ιδρυτική διακήρυξη με την στενή έννοια του λόγου. Είμαστε σήμερα εδώ, νωρίς, για να γίνουμε ομάδα ή καλύτερα μια οικογένεια που δεν θα έρθει απλά ως φωτοβολίδα τον τελευταίο μήνα να διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου.

Η κοινή μας πορεία είναι δεδομένη, βάζοντας ως προτεραιότητα πάντα τα προβλήματα των Δημοτών, που είναι και δικά μας προβλήματα.

Η αρχή έγινε …..