“ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ”

IΧΝΗΛΑΤΗΣ ΞΑΝΑ

 Η στήλη του ιχνηλάτη ζητά συγγνώμη για την απουσία της και επανέρχεται δριμύτερη.
Το θέμα της πανδημίας δεν ήταν ( είναι) παίξε γέλασε, και δυστυχώς οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι σκληρές για πολύ κόσμο.
Αρχίσαμε  σιγά  σιγά ,να ερχόμαστε στην κανονικότητα , και  σχεδόν περάσαμε την  μπόρα.

Πολλοί συμπολίτες μας που δεν επηρεάστηκε οικονομικά από τον κορονοιό, δεν μπορεί να καταλάβουν  τι τρομακτικές συνέπειες έχει η πανδημία για παρά πολλά επαγγέλματα.
Ο χειμώνας που θα έρθει θα είναι πολύ βαρύς. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αρκετά μαγαζιά και επιχειρήσεις θα βάλουν  ΛΟΥΚΕΤΟ. Αν δε επανέλθει ο κορονοιός  το φθινόπωρο, τότε δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Δυστυχώς πολλοί  επιχειρηματίες  εξ ανάγκης, Η ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ  προχώρησαν σε μείωση μισθών των εργαζόμενων Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι μειώνεται η αγοραστική δύναμη του κόσμου και αυτό είναι πλήγμα για την αγορά.
Ποια παπούτσια, ποια  ρούχα, ποια έξοδος , ποιες διακοπές, να σκεφτεί ο άλλος όταν  δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα;
Έρχονται δύσκολες μέρες πίστεψέ το.
Το παρήγορο είναι ότι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, η κυβέρνηση σκέφτεται ΝΑ ΜΗ ΚΟΨΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ γιατί θα αφαιρέσει χρήματα από την κατανάλωση με ολέθριες συνέπειες για την οικονομία.
Τα χρήματα που ακούτε ότι θα έρθουν από την ευρωπαϊκή ένωση εκτός που θα αργήσουν, θα πάνε σε πολύ συγκεκριμένους τομείς και ελεγχόμενα.
( υποδομές, πράσινη ενέργεια, εκσυγχρονισμός δημόσιου κ.λ.π.).
Σίγουρα η επιστροφή στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη θα πάρει ένα  με δυο χρόνια, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα επανέλθει η πανδημία.
Δύσκολες μέρες μας περιμένουν αλλά  ας είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα  θα πάνε καλύτερα.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά από 3 περίπου μήνες έγινε ένα ” ζωντανό ” δημοτικό συμβούλιο με παρουσία μόνο των δημοτικών συμβούλων λόγω κορονοοιού.
Άπαντες παρόντες, και με ζωηρή μάλιστα διάθεση.
Για το  θέμα του συμπαραστάτη του δημότη  δεν  βγήκε λευκός  καπνός και τα αποτελέσματα μπορείτε να  το διαβάσετε σε άλλη στήλη
Το συμβούλιο ξεκίνησε με τα γνωστά προ ημερήσιας διάταξης και με πολλές κόντρες. Τα θέματα δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αλλά αξίζει να σταθούμε σε μερικά.

Ανέτοιμη φάνηκε η διοίκηση σε αρκετά θέματα, κάποια μάλιστα αναγκάστηκε να τα ΑΠΟΣΥΡΕΙ.  Η δικαιολογία της ήταν ότι αρκετοί υπάλληλοι έλλειπαν λόγω κορονοοιού, και ότι γενικά υπάρχει υποστελέχωση των υπηρεσιών.
Όμως αυτό δεν εμπόδισε την διοίκηση εν μέσω κορονοοιού και με συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής και του Δημοτικού συμβουλίου δια ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, με διαδικασίες fast _truck,να περάσει παρά πολύ  σημαντικές δημοπρασίες. Οι δημοπρασίες αυτές περίπου 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΩΝ  ΕΥΡΩ έχουν αντικείμενο έργου για τα  επόμενα 2-3 χρόνια.

Το θέμα των αντιπροσώπων  του δήμου για την καινούργια διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ, είχε πολλές αντιπαραθέσεις.
Από την πλευρά της Διοίκησης ορίστηκαν ως αντιπρόσωποι οι κύριοι ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΑΙΝΑΣ- ΤΑΧΤΑΤΖΟΓΛΟΥ και ο κύριος  ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ από την αντιπολίτευση ,κατόπιν εσωτερικής ψηφοφορίας.
Ενστάσεις προέβαλλε, ως προς την διαδικασία για αυτό το θέμα ο ανεξάρτητος πλέον σύμβουλος κ. Ευσταθιάδης. Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν και στο γνωστό στυλ ο  Ευσταθιάδης προανήγγειλε νέες καταγγελίες για το ΚΕΚ.
Ο  κ. Μαρκιδης και η κ. Βλαχάκη αμφισβήτησαν έντονα την υποψηφιότητα του κ. Σαραφιδη καλώντας τον να αποσυρθεί.
Τέλος φαίνεται ότι ” ξαναξύπνησε” ο κ. Μαυρουδής,και ήταν ιδιαίτερα επιθετικός στον δήμαρχο  κ. Αναγνωστόπουλο..

Υ.Γ Διαμαρτύρεται ο κ. ΜΩΥΣΙΔΗΣ με άρθρο του γιατί δεν εκλέχτηκε συμπαραστάτης του δημότη.    Η  παράταξη του δημάρχου τον τίμησε δεόντως, αλλά φαίνεται πως δεν έπεισε και την αντιπολίτευση.
Η παράταξή του όμως, που υπηρέτησε, και υπηρετεί  ( ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) γιατί ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ;
Δεν τον θεωρεί άξιο ?

” Ο ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ “

 

 

Για να δείτε παλαιότερα άρθρα του ΙΧΝΗΛΑΤΗ πατήστε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *