Σ.Φάμελλος:Η εγκληματική για τα συμφέροντα της κοινωνίας κυβέρνηση Μητσοτάκη θα φύγει

Η εγκληματική για τα συμφέροντα της κοινωνίας κυβέρνηση Μητσοτάκη θα φύγει με την ψήφιση μίας πλειοψηφικής προοδευτικής κυβέρνησης

«Μετρημένα κουκιά δεν είναι από τώρα το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά, μετρημένα κουκιά είναι τα δισεκατομμύρια των υπερκερδών στην ενέργεια και στα διυλιστήρια, εν μέσω μάλιστα ακραίας κρίσης ακρίβειας. Το 2022 έκλεισε με περί τα 5,5 δισ. ευρώ υπερκέρδη στην ενέργεια. Έκλεισε ακόμη με τη δεύτερη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη μετά τη Βουλγαρία, έκλεισε με διαφθορά, με ρουσφέτια σε γαλάζια παιδιά, σε γαλάζιες ακρίδες, με Πάτσηδες, Στάσσηδες, με την υπόθεση του κ. Χιμάρα και ταυτόχρονα έκλεισε με ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας. Πρέπει λοιπόν να φύγει το συντομότερο αυτή η εγκληματική για τα συμφέροντα της κοινωνίας κυβέρνηση και μπορεί να φύγει μόνο με το σχηματισμό μίας πλειοψηφικής προοδευτικής κυβέρνησης. Πρόοδος σημαίνει να υπάρχει δικαιοσύνη παντού στη χώρα. Γιατί με κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεργαστεί με όλα τα προοδευτικά κόμματα στο πλαίσιο μίας προγραμματικής συμφωνίας» δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Άστοχες και άκυρες χαρακτήρισε στη συνέχεια τις δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελου Συρίγου, σχετικά με την προμήθεια των F-16 στην Τουρκία: «Φαίνεται ότι ο κυβέρνηση είναι σε πανικό και πέφτει από λάθος σε λάθος. Μετά την άκυρη και άστοχη δήλωση για τα F-16, σήμερα ο υφυπουργός, κ. Συρίγος, υποτίμησε τον απόδημο ελληνισμό καθώς και τη διπλωματική πολιτική της Ελλάδας. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο προσεκτική, να σέβεται τη διπλωματική προσπάθεια που έχει προηγηθεί, για παράδειγμα το East Med Act και τη συμφωνία 3+1 που κατοχυρώθηκε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έθεσε σε επιτήρηση τις τουρκικές παραβιάσεις με συνεργασία Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ και ΗΠΑ. Δηλώσεις τέτοιου είδους, όπως του κ. Συρίγου, θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον ανεπαρκείς και λανθασμένες, γιατί δεν θέλω να πω ότι ενδεχομένως στρώνουν το έδαφος για πιθανές διπλωματικές ήττες της κυβέρνησης και άρα της χώρας μας. Η κυβερνητική όμως ανεπάρκεια μάς προκαλεί σοβαρό προβληματισμό. Είναι επικίνδυνο να απαξιώνεται η διπλωματική πολιτική της Ελλάδας, η παρέμβαση των ομογενών και να γίνονται τόσο άκυρες και άστοχες δηλώσεις από μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης».