Σύσκεψη για το θέμα της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Εδέσσης και τις παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας.

[divide icon=”circle” color=”#”]

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

[divide icon=”circle” color=”#”]

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23/5/2016, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Πέλλας (Έδεσσα), παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς για το θέμα της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Εδέσσης και τις παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Μπίρος, οι  Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Πέλλας: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, Μαρία Καράμπελα, Πέτρος Ζέρζης, οι Δήμαρχοι: Αλμωπίας κ. Μπίνος, Έδεσσας κ. Γιάννου, Σκύδρας κα Ιγνατιάδου και Πέλλας κ. Στάμκος, ο Γεν. Δ/ντής Αναπτυξιακού Προγρ/σμού ΠΚΜ Απόστολος Γιάντσης, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΚΜ και της Π.Ε. Πέλλας, ο Αστ. Δ/ντής Πέλλας Ιωάννης Βακουφτσής και το Επιμελητήριο Πέλλας.

dim1Στα πλαίσια της σύσκεψης αυτής τονίστηκε η αναγκαιότητα και η σημασία της άμεσης προώθησης των έργων στον οδικό αυτό άξονα. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη, με την κατασκευή των δύο πρώτων οδικών τμημάτων, δηλαδή των παρακάμψεων της Χαλκηδόνας και των Γιαννιτσών, θα βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας που συνδέει την ευρύτερη περιοχή με τον Ν. Θεσσαλονίκης και θα διευκολύνει σημαντικά την μετακίνηση των ανθρώπων, καθώς και την διακίνηση αγαθών.

Όσον αφορά την παράκαμψη Χαλκηδόνας που αφορά τον Δήμο μας, το μήκος του νέου οδικού τμήματος είναι 6,34 km με διατομή 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και εκατέρωθεν ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης), καθώς και ενδιάμεση διαχωριστή νησίδα, συν. πλάτους 21,10 m. Ακόμη, προβλέπεται να κατασκευαστούν έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης του αρδευτικού δικτύου, ηλεκτροφωτισμός κόμβων και έργα φύτευσης και αποκατάστασης τοπίου.

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 225 εκ ευρώ, υπάρχει μελετητική ωριμότητα και δρομολογείται η ένταξή τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κατασκευής από ευρωπαϊκούς πόρους, λόγω της οικονομικής εθνικής στενότητας που υπάρχει.

dim2

Πρόκειται για ένα έργο πνοής, ενώ θα δώσει περισσότερα κίνητρα στην ευρύτερη περιοχή, αρκεί να γίνουν συντονισμένες ενέργειες και να γίνει μεγάλη προσπάθεια ένταξης των ώριμων μελετών σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα

 

τόνισε ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς, ενώ συμπλήρωσε ορισμένες επιμέρους παρεμβάσεις, οι οποίες είναι αναγκαίες να υλοποιηθούν προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η κατασκευή του έργου σε βάθος χρόνου.

 

 

[divide icon=”circle” color=”#”]

4 comments

  1. Και δε θα τον δεις.

  2. αντε να δουμε ημουν νιος και γερασα με αυτον τον δρομο….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *