Σωματείο Εστίασης Πέλλας: “Χαριστική βολή σε ένα ήδη αρρωστημένο σχεδιασμό”

“Χαριστική βολή σε ένα ήδη αρρωστημένο (τριτοκοσμικό) σχεδιασμό που έχει γίνει με μεγάλη προχειρότητα και με πρόστιμα μαμούθ που αντιστοιχούν σε χώρες με μεγάλο βιοτικό επίπεδο”, χαρακτηρίζουν τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στην εστίαση, οι καταστηματάρχες στο χώρο της εστίασης από την Πέλλα, οι οποίοι καλούν την κυβέρνηση να δώσει “λύσεις στο πρόβλημα όχι με αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο”.

Το Σωματείο Εστίασης Πέλλας, με ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Ελπίζουμε το τραγελαφικό μέτρο που κλείνει τα καταστήματα στις 00:00 και γεμίζει τα πάρκα, τις παραλίες, τα κτήματα, κτλ, να κρατήσει μόνο για δέκα μέρες”.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εστίασης Πέλλας αναλυτικά έχει ως εξής:

“Δυστυχώς, τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στην εστίαση ήταν η χαριστική βολή σε ένα ήδη αρρωστημένο (τριτοκοσμικό) σχεδιασμό που έχει γίνει με μεγάλη προχειρότητα και με πρόστιμα μαμούθ που αντιστοιχούν σε χώρες με μεγάλο βιοτικό επίπεδο. Ένας κλάδος με τόσο μεγάλη ιστορία έχει μπει στην απομόνωση.

Η στοχοποίηση του κλάδου και η οικονομική αφαίμαξη έχει οδηγήσει πολλούς επαγγελματίες στην οικονομική εξαθλίωση. Το μέλλον είναι αβέβαιο και τα μέτρα ενίσχυσης ανύπαρκτα. Όσες φορές και να επιδείξαμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος, όσες φορές και να ζητήσαμε την στήριξη πήραμε μόνο υποσχέσεις. Με μεγάλη αγωνία περιμένουμε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Κυβέρνηση και πολιτεία πρέπει να αντιληφθούν άμεσα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις, στις οικογένειες και στους εργαζόμενους, που ζουν από τον κλάδο και εάν πραγματικά ενδιαφέρονται, να ανακοινώσουν άμεσα μέτρα στήριξης, έμπρακτα, χωρίς περιορισμούς και κριτήρια.

Ελπίζουμε το τραγελαφικό μέτρο που κλείνει τα καταστήματα στις 00:00 και γεμίζει τα πάρκα, τις παραλίες, τα κτήματα, κτλ ,να κρατήσει μόνο για δέκα μέρες.

ΥΓ1. Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊο πρέπει να είναι ατομική ευθύνη του καθενός ξεχωριστά. Μόνο εάν συμβεί αυτό θα υπάρξει αποτέλεσμα. Είναι το μοναδικό μήνυμα που θα πρέπει να περάσετε και μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

ΥΓ2. Ο κόσμος πίστεψε, εφάρμοσε και γονάτισε οικονομικά στο πρωτο κύμα. Αυτή την στιγμή λέει μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Δώστε λύσεις στο πρόβλημα όχι με αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο.

ΥΓ3. Είμαστε μαζί σας σε αυτό τον πόλεμο, μην μας αντιμετωπίζετε σαν εχθρούς.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *