Στο Παλιό Αγιονέρι Κιλκίς αύριο η κηδεία του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 17:00 η εξόδιος ακολουθία του 27χρονου πιλότου Περικλή Στεφανίδη που σκοτώθηκε την ώρα του καθήκοντος, ενώ επιχειρούσε μαζί με τον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά στο Καναντέρ που συνετρίβη στην πυρκαγιά στην Κάρυστο Εύβοιας. Σημειώνεται πως ο αδικοχαμένος πιλότος είχε καταγωγή από το Παλαιό Αγιονέρι, ενώ μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον χαμό των δύο πιλότων εξέδωσε ο δήμαρχος Κιλκίς, σημειώνοντας πως ο δήμος συμμετέχει στο τριήμερο πένθος της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ αντιπροσωπεία θα παραστεί στην κηδεία του.

Η ανακοίνωση:

«Πάνδημη είναι η θλίψη  για τη βαριά απώλεια των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, που ρίχθηκαν με αυταπάρνηση στο πύρινο μέτωπο της Καρύστου και έπεσαν εν ώρα καθήκοντος υπερασπιζόμενοι την ασφάλεια της Πατρίδας μας, τη ζωή και την προστασία των συμπολιτών μας,  

Σφίγγεται η καρδιά μας για τον χαμό δύο νέων ανθρώπων, του κυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροσκάφους και του καταγόμενου από το Παλαιό Αγιονέρι ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη και η θυσία τους μας καταθλίβει και μας συγκινεί.    
Δοξασμένοι και Αθάνατοι στη μνήμη μας! Στις οικογένειες και στους οικείους των ηρώων της Πολεμικής μας Αεροπορίας εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια και τους εύχομαι την εξ ύψους παρηγορία.

Ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχει στο τριήμερο πένθος της Πολεμικής Αεροπορίας με τις σημαίες στο Δημαρχείο να κυματίζουν μεσίστιες. Ακυρώνονται, επίσης, λόγω πένθους, όλες οι προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου στο Νέο Αγιονέρι και οι προβολές του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου και του Περιφερειακού Δημοτικού Κινηματογράφου σε Γαλλικό και Πλαγιά.  

Αντιπροσωπεία του δήμου Κιλκίς θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του 27χρονου πιλότου Περικλή Στεφανίδη που θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου».

voria.gr