Συνάντηση του Δημάρχου Χαλκηδόνος με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Χαλκηδόνος  με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας- Τι συζητήθηκε  

Θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα με κυρίαρχο το θέμα της ενεργειακής κρίσης και της επίπτωσής τους στη λειτουργία των δήμων και τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην κατασκευή των έργων και τις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει λόγω της αύξησης των τιμών  βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

Όπως αναγνωρίστηκε και από τους δύο θα πρέπει να υπάρξει γενναία παρέμβαση από την Πολιτεία προκειμένου να στηριχθούν οι Δήμοι στο θέμα της λειτουργίας τους και να υπάρξουν οι κατάλληλες αναθεωρήσεις των τιμών για να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την υλοποίηση των έργων.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος έθεσε στον Περιφερειάρχη μια σειρά θεμάτων που αφορούν στον Δήμο Χαλκηδόνος και την ευρύτερη περιοχή όπως ο καθαρισμός της κοίτης του ρέματος ‘‘Βαρδαρόβαση’’ και η ενίσχυση των αναχωμάτων, η ολοκλήρωση της κατασκευής της «Ενωτικής Σίνδου», η οποία συνδέει την ΠΑΘΕ με τη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης και την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας καθώς και η αποπεράτωση ημιτελούς κτιρίου για τη στέγαση του Επαγγελματικού Λυκείου στον Άγιο Αθανάσιο.

Συζητήθηκε επίσης να υπάρξει μια κοινή προσπάθεια με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υλοποίηση της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Χαλκηδόνος για την ανάδειξη και προβολή του φυσικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της μεγάλης νησίδας Αξιού Ποταμού του Δήμου Χαλκηδόνος με τη δημιουργία Κέντρου Πληροφόρησης στην περιοχή των Κουφαλίων και ανάδειξη μονοπατιών & διαδρομών περιπάτου, με εξέδρες για την παρατήρηση της φύσης, ανάπλαση χώρων για υπαίθρια αναψυχή, δημιουργία αμφιθεάτρου κλπ.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ζήτησε επίσης τη συνδρομή της Περιφέρειας στην ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του Μακεδονικού Τάφου Αγίου Αθανασίου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και τη δημιουργία Συνεδριακού χώρου πολλαπλών εκδηλώσεων στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων Γέφυρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στην  πρόταση που έχει υποβάλλει ο Δήμος Χαλκηδόνος προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ίδρυση και λειτουργία Αγροτικής Σχολής – Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), υπό την επίβλεψη του “ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΑ” στο Άδενδρο. Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Αναγνωστόπουλος συμφώνησαν προκειμένου να υποστηριχθεί από κοινού η πρόταση προς το Υπουργείο.

Αναφορικά με την κατασκευή Αρδευτικού Δικτύου στη Νέα Μεσήμβρια, ο Δήμαρχος έθεσε στον κ. Τζιτζικώστα το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων λόγω αυξήσεων των τιμών με τον Περιφερειάρχη να εκφράζει την πρόθεσή του να βοηθήσει με όποιο τρόπο.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα προβολής του Δήμου, διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως η εκδήλωση που προγραμματίζει ο Δήμος Χαλκηδόνος την 1η Οκτωβρίου 2022, για την επέτειο 100 χρόνων Μικρασιατικής Καταστροφής, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και η μόνιμη ένταξη εκδηλώσεων στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων Γέφυρας, στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού της 26ης-28ης Οκτωβρίου.