Θεσσαλονίκη:Αστυνομικό δελτίο 28/02

Αυτόφωρη σύλληψη 2 ατόμων για διάρρηξη οχήματος και κλοπή εργαλείων από το εσωτερικό του

Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε διάρρηξη οχήματος και κλοπή αντικειμένων από το εσωτερικό του, προχώρησαν περιπολούντες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας.

Πρόκειται για 26χρονο ημεδαπό και 41χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι, ξημερώματα χθες (27-02-2024), αφού διέρρηξαν επιβατικό αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του εργαλεία μεγάλης αξίας και προσπάθησαν να διαφύγουν. Έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος τους αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης που πραγματοποιήθηκαν μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως προχώρησαν σε εξιχνίαση πέντε περιπτώσεων εξαπάτησης πολιτών.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) αλλοδαποί και πέντε (5) ημεδαποί (μεταξύ αυτών και τέσσερις γυναίκες), οι οποίοι, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου 2022 – Νοεμβρίου 2023, με ιδιαίτερα τεχνάσματα και μεθοδολογία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατά περίπτωση, απέσπασαν από παθόντες το συνολικό χρηματικό ποσό των (8.955) ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.