Θεσσαλονίκη:Σχηματισμός δικογραφίας για υπόθεση εκβίασης και απόπειρας αρπαγής 30χρονου ημεδαπού

Σχηματισμός δικογραφίας για υπόθεση εκβίασης και απόπειρας αρπαγής 30χρονου ημεδαπού

Η μεθοδική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης και απόπειρας αρπαγής σε βάρος 30χρονου ημεδαπού και την ταυτοποίηση των δραστών.

Πρόκειται για τρείς (3) ημεδαπούς ηλικίας 41, 34 και 26 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα) και δύο (2) αλλοδαπούς, ηλικίας 24 και 31 ετών, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας αρπαγής, εκβίασης, βαριάς σωματικής βλάβης, απειλής και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στις 11-01-2023, σε περιοχή του κέντρου πόλης, οι τρεις εκ των δραστών με την απειλή άσκησης σωματικής βίας σε βάρος του 30χρονου αλλά και την απειλή πρόκλησης βλάβης σε βάρος της επιχείρησης του απαίτησαν από τον παθόντα το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, ενώ δύο μέρες μετά επανέλαβαν και τηλεφωνικά τις απειλές και απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού.

Στη συνέχεια, στις 14-01-2023, σε περιοχή της Ν. Μηχανιώνας, οι δράστες με τη χρήση βίας και την απειλή όπλου αποβίβασαν τον 30χρονο από το όχημά του και αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν σε δικό τους όχημα, πλην όμως ο παθόντας διέφυγε και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύτηκε.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελία.