Το Άδενδρο στο πόδι….

Το Άδενδρο στο πόδι….

Γράφει ο Πάνος Μαρκίδης

Εδώ και ένα μήνα όλοι οι κάτοικοι του Αδένδρου είναι ανάστατοι. Φοβούνται για το γυμνάσιο- λύκειο του χωριού τους. Με τις τελευταίες αποφάσεις του υπουργείου παιδείας να μην εγκρίνει ολιγομελή τμήματα πολλά μικρά σχολεία της επαρχίας κινδυνεύουν με κλείσιμο.
Στο Άδενδρο το λύκειο είχε επάρκεια καθηγητών. Παρ΄όλα αυτά όχι μόνο έστειλαν τους μαθητές ενός τμήματος της Γ΄Λυκείου στη Χαλκηδόνα, αλλά πήραν και τους καθηγητές, με αποτέλεσμα γυμνάσιο και λύκειο να μην μπορούν να κάνουν μάθημα.

Την Κυριακή σε μια μαζική γενική συνέλευση στην οποία παρευρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Αναγνωστόπουλος, η αντιδήμαρχος παιδείας του δήμου Χαλκηδόνoς κ. Κωστοπούλου καθώς και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μαρκίδης, όλοι οι κάτοικοι αποφάσισαν ομόφωνα την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής την Δευτέρα 21/10 και συνέχεια μαζικά να κατεβούν στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης. Αυτή  τη φορά είναι αποφασισμένοι να μην υποστούν την κοροϊδία της προηγούμενης φοράς.

Σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν την κατάληψη των γραμμών, παρουσία πολλών τηλεοπτικών συνεργείων στέλνοντας και στα άλλα χωριά του δήμου μας που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα το μήνυμα του αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *