Του Αθανάσιου Νικόπουλου:”Ξεπερασμένες,αχρείαστες και ανεπιθύμητες οι τοπικές κομματικές οργανώσεις”


Ξεπερασμένες,αχρείαστες και ανεπιθύμητες οι τοπικές κομματικές οργανώσεις

Του Αθανάσιου Νικόπουλου

Διάβασα πριν  από λίγες μέρες στην ιστοσελίδα σας, ένα δελτίο τύπου που αφορούσε στην πρώτη συνεδρίαση της ΔΗΜ. Τ.Ο. της Ν.Δ. στο Δήμο Χαλκηδόνος.

Αμέσως διαπίστωσα πως ο Έλληνας πολίτης μέχρι σήμερα το 2017, συνεχίζει να έχει «αυτοκτονικές τάσεις», σχετικά με την πολιτική του ποιότητα.Διότι η ποιότητα στην πολιτική είναι «εχθρός» με τις Τ.Ο. (τοπικές οργανώσεις) όλων των κομμάτων και ειδικότερα αυτών που βρίσκονται στην εξουσία ή αυτών που πρόκειται να την κατακτήσουν.

Τοπικές οργανώσεις.Εγώ θα έλεγα Τόποι οργάνωσης του Βολέματος και της Διεκπεραίωσης υποθέσεων (που αν λειτουργούσε όπως έπρεπε ο δημόσιος τομέας η διεκπεραίωση τους ήταν αυτονόητη).Άρα τα μέλη των Τ.Ο. μετατρέπονται σε διεκπεραιωτές προς όφελος των ψηφοφόρων ή και δικό τους ενίοτε.Αυτά τα λέει ο γράφων, ο οποίος στην εφηβεία του «πέρασε» για λίγο από τέτοιου είδους Τ.Ο. και αντιλήφθηκε γρήγορα πως έπρεπε να απομακρυνθεί.

Ειλικρινά, αισθάνθηκα θλίψη διαβάζοντας παρακάτω στο δελτίο τύπου , πως τις επόμενες μέρες «σκέπτεται» η Τ.Ο. της Ν.Δ να καλέσει τους βουλευτές της περιφέρειας της, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων ή αλλιώς To know us better (παλιά Ελληνική ταινία με τον Έξαρχο).

Τους βουλευτές και τους πολιτευτές αγαπητοί συνδημότες, πρέπει να τους πιέζουμε συνεχώς για να προσπαθούν να βελτιώνουν τη ζωή μας, το βιοτικό επίπεδο μας, τα έργα υποδομής μας, την παιδεία μας, την υγεία μας κλπ.Δεν τους ψηφίζουμε για να βολέψουν το γιο μας ή τον αδερφό μας κάπου στο δημόσιο, διογκώνοντας το πρόβλημα της χώρας μας, με τον αντιπαραγωγικό και πολυδάπανο δημόσιο τομέα.Δεν τους «γλείφουμε» ούτε τους «κολακεύουμε» μονίμως.Αντιθέτως αυτοί πρέπει να πασχίζουν συνεχώς, να μας αποδεικνύουν την ικανότητα τους, την προσφορά τους και τους αγώνες τους για όλα τα παραπάνω (υγεία, παιδεία,βελτίωση ζωής κλπ)

Η Ελλάδα μας βρίσκεται στη σημερινή άσχημη κατάσταση και εξαιτίας του ασύστολου βολέματος ανθρώπων, προς άγραν ψήφων αλλά και της «επαγγελματικής» πλέον πελατειακής σχέσης που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους βουλευτές και τους πολίτες.Διότι ο βουλευτής έχει στο DNA του, το ότι εκλέγεται σίγουρα, με βόλεμα και διεκπεραίωση.Αυτό του έγινε νοοτροπία.Το να πασχίζει για μελέτες, έργα υποδομής,βελτίωση ζωής Ελλήνων το έβαλε σε δεύτερη μοίρα.Αυτό είναι όμως που πρέπει να τους αναγκάσουμε εμείς οι πολίτες να κάνουν.Να αλλάξουν.Να μάθουν να εκλέγονται με βάση την προσφορά τους στον τόπο και την κοινωνία.Κι εμείς βέβαια οι πολίτες πρέπει να ενημερωνόμαστε όσο καλύτερα και πληρέστερα γίνεται, για τα πολιτικά πράγματα, να μην είμαστε ανενεργοί για να τους κρίνουμε και να τους αξιολογούμε δικαιότερα.

Άρα λοιπόν περισσότερη ενημέρωση για σωστότερη κρίση.Και μετά να ψηφίζουμε τον παραγωγικότερο πολιτικό και στις βουλευτικές αλλά και στις δημοτικές εκλογές.

Να πάψουμε να είμαστε μασημένη τροφή για τους λαοπλάνους, δημαγωγούς διεκπεραιωτές και βολεψάκηδες πολιτικούς και πολιτικάντηδες.

Να εκτιμάμε κι αυτούς που μας λένε ότι δεν γίνεται η δουλειά σου, ή απαγορεύεται αυτό, μην καταπατάς το πεζοδρόμιο,δεν μπορεί να «σβήσει» η κλήση για την τροχαία παράβαση κλπ.

Να μάθουμε έτσι να λειτουργούμε με κανόνες στη χώρα μας, για να μην αδικούμε τους συνανθρώπους μας αλλά και τον εαυτό μας.

Όχι λοιπόν στον διεκπεραιωτή,δημοσιοσχετίστα,βολευτή βουλευτή της νοοτροπίας του 80 και του 90.Βελτιώνουμε την κρίση και την πολιτική μας αντίληψη, για το καλό της οικογένειας μας, του τόπου μας, της Ελλάδας μας.

Γι αυτό οι Τ.Ο. είναι ξεπερασμένες,αχρείαστες και ανεπιθύμητες.Ο σύγχρονος Έλληνας τις καταδικάζει.Πουθενά στις προηγμένες δυτικές χώρες δεν υπάρχουν τέτοιου είδους κομματικές οργανώσεις.Οι πολίτες τους ενημερώνονται σωστά και αποφασίζουν.Πρέπει να μπει ένα τέλος σ αυτό το λάθος.Να προχωρήσουμε ποιο μπροστά, να ανεβάσουμε ένα επίπεδο ψηλότερα την πολιτική μας ποιότητα, καταργώντας τις μπλε,κόκκινες,πράσινες Τ.Ο. ανά την Ελλάδα,απαξιώνοντας τες.Να ψηφίζουμε ανάλογα με την ενημέρωση, τα πιστεύω και την κρίση μας.

Μακριά από τους «απίθανους» κομματικούς μεγαλοσχήμονες εγκεφάλους των τοπικών οργανώσεων.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Νικόπουλος Αθανάσιος

Πολ.Μηχ-κός Τ.Ε.

Κουφάλια-Χαλκηδόνα

6 comments

 1. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΑΥΤΟΣ.ΤΑ LIKE ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ.ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑ,ΕΧΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΖΩΗ.ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΥΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ,ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ,ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ “ΠΡΟΦΑΝΗ” ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 2. Δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να απαντήσω σε σχόλια – γνώμες που αναρτώνται σε δημόσια site – blogs, αφενός γιατί ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του ελεύθερα και δημόσια, αφετέρου γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου να μπαίνω σε αντιπαραθέσεις σε δημόσια θέα προς άγραν likes και στην λογική να προβάλω τον εαυτό μου με αυτό τον τρόπο.

  Δεν θα το έκανα ούτε τώρα, αν ο κ. Σαραφίδης Ιωάννης δεν αναφερόταν προσωπικά σε μένα. Ναι, αυτός ο ‘ένας της τοπικής’ είμαι εγώ, ο Γιαννάκης Γιώργος.

  κ. Σαραφίδη, έχετε το δικαίωμα να γράφετε και να πιστεύετε ό,τι θέλετε για το πρόσωπό μου. Ακόμη και ένα λεπτό να ασχολείται κάποιος μαζί μου, έστω και εσείς, είναι τιμή για μένα.

  Έχω κάθε δικαίωμα όμως και εγώ να απαξιώ να απαντώ σε τέτοιου είδους αναρτήσεις, οι οποίες είναι υποκινούμενες είτε από άλλους είτε από την μεροληψία με την οποία κρίνετε και την ικανότητα σας; να αντιλαμβάνεστε; τα γεγονότα.

  Επιτρέψτε μου λοιπόν, να μην σας απαντήσω, γιατί το σχόλιο σας δεν έχει καμιά βάση και καμία ουσία, όπως και πολλά απο αυτά που κατά καιρούς λέτε.

  Σχετικά με την αναφορά σας όμως στα προσόντα μου, θα ήθελα να σας πω ότι δεν είμαι από αυτούς που θεωρώ τον εαυτό μου αυθεντία. Είμαι ένα νέο παιδί που προσπαθώ να εξελίσσομαι και ένας νέος με απεριόριστη διάθεση να βοηθήσω, όπως και όσο μπορώ, την τοπική κοινωνία στην οποία μεγάλωσα και ζω.

  Αν παρ’όλα αυτά όμως έχετε υπομονή, ελάτε να απαριθμήσουμε πτυχία, μεταπτυχιακά, διπλώματα, πιστοποιήσεις, επαίνους και βραβεία. Μην παίζετε τον ρόλο της αλεπούς (αν και ομολογουμένως είστε επιτυχημένος στον ρόλο αυτό).

  Επίσης, αν νομίζετε κ. Σαραφίδη ότι έχετε την ικανότητα να προβλέπετε το μέλλον (μιας και προεξοφλείτε ότι στο μέλλον θα μου χαριστούν έμμισθες και όχι ‘έμισθες’ θέσεις), αυτή σας την ικανότητα να την χρησιμοποιήσετε για να προβλέψετε το δικό σας μέλλον. Το δικό μου αφήστε το στα χέρια του Θεού και τα δικά μου.

  Τέλος, επειδή προφανώς θα απαντήσετε στο σχόλιο μου, δεν θα σας κάνω την χάρη να απαντήσω εκ νέου. Θα σας αφήσω να κατρακυλήσετε και άλλο και θα σας αφήσω στην κρίση των επισκεπτών του site.

  Καλό υπόλοιπο Κυριακής να έχετε.

  *κ. Ηλιάδη ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  • Προφανως ο κ.Σαραφιδης αναφερθηκε στον τροπο που μπαινουν σε τετοιες θεσεις ατομα απο κομματικες οργανωσεις και οχι αν εχετε πτυχια..Ξερετε κ.Γιαννακη ποσα παιδια εχουν τα δικας σας πτυχια και ισως περισσοτερα απο εσας και δεν μπορουν να μπουν σε τετοιες θεσεις στις οποιες εσεις μπαινετε με ευκολια?Καλο ηταν οταν βγαινετε να μιλατε σε δημοσιο φορουμ να μην προκαλειτε με τα γραφομενα σας του τυπου ελα να δεις ποσα πτυχια εχω γιατι αν δεν ησουν σε κομματικη οργανωση δεν πα να ειχες πτυχιο και απο το χαρβαρντ, στον Δημο δεν θα εμπαινες και ξερεις καλα τον λογο..Και τις ειρωνειες να τις κρατησετε για τον εαυτο σας

 3. Αυτά μας έχουν καταστρέψει!!!

 4. ΦΙΛΕ ΣΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ.ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΔΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΛΟ ΜΙΣΘΟ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΨΕΙ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ “ΔΙΚΑΣ ΜΑΣ”ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΜΙΣΘΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.

 5. Μάλλον δεν περάσατε από τις σωστές κομματικές οργανώσεις στα νιάτα σας. Γιατί τότε θα ξέρατε ότι υπάρχουν και σωστές κομματικές οργανώσεις, που παλεύουν για όλα αυτά που αναφέρετε, για το καλό του τόπου και του λαού. Ο ρόλος των κομματικών οργανώσεων είναι να εντοπίζουν τα τοπικά προβλήματα και παλεύουν γι αυτά. Δυστυχώς αυτό που γνωρίσατε εσείς, είναι η τοπική οργάνωση του βολέματος και του ρουσφετιού… Καλό θα ήταν όμως να έχουμε σφαιρική άποψη και να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Ευτυχώς δεν είναι όλοι ίδιοι… αλίμονό μας αν ήταν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *