Του Δημήτρη Παπαγεωργίου:”Χτύπησε το κουδούνι…”

frp5

papΤου Δημήτρη Παπαγεωργίου *  “Χτύπησε το κουδούνι…”

Το πείραμα αυτό  εμπεριέχει μία μεγάλη αλήθεια. Την αλήθεια πως είμαστε προγραμματισμένοι με συμπεριφορές χωρίς νόημα. Συμπεριφορές και αντιδράσεις με τις οποίες έχουμε εκπαιδευτεί να συμπεριφερόμαστε κατά την θέληση των “κομπάρσων” στο προκειμένω παράδειγμα. Βέβαια οι περισσότεροι άνθρωποι και ειδικά ο Homo Νeoellinus , o γνωστός Ελληναράς του ξαπλωτού φραπέ και του telezaping on kanape, θεωρεί ότι δεν είναι προγραμματισμένος. Ότι κάνει αυτό που θέλει.
Πίνει τη φραπεδάρα του με ότι χρώμα καλαμάκι θέλει. Είναι ελεύθερος!! Διαλέγει όποιο κανάλι θέλει με το + ή το – .Άρχοντας!! Βρίζει όποιον δεν κάνει στην άκρη, παρκάρει όπου θέλει, γράφει συνθήματα με βρισιές παντού για να κάνει την κοινωνία καλύτερη. Ξηλώνει πινακίδες για πλάκα, στις ταμπέλες της εθνικής θα δείξει πόσο αγαπά την ομάδα του, κορνάρει με το παραμικρό ότι ώρα και να ναι.

Έχει άποψη για όλα και ξέρει τα πάντα. Συνοπτικά είναι Έλληνας απόγονος του Σωκράτη και όχι αυτών των “άλλων” που του δώσανε το κώνιο. Είναι απόγονος του γενναίου Λεωνίδα και όχι του καμπούρη Εφιάλτη. Όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι, και ακόμη πιο πολλοί απ ότι φανταζόμαστε, ίσως ακόμη και μεις, είναι η αιτία που δεν αλλάζουμε σαν κοινωνία.
Είμαστε αυτοματοποιημένοι, προγραμματισμένοι, τόσο προβλέψιμοι που είναι τρομαχτικό.


Χτύπησε το κουδούνι και όλοι σηκώθηκαν…
Χτύπησε το κουδούνι και σηκώθηκα και γω…και σεις…
Χτύπησε το κουδούνι και όλοι μπήκαν σ ένα λεωφορείο ξανά και ξέχασαν το γιατί δεν μπαίνανε τόσες μέρες…
Χτύπησε κουδούνι και μπήκα και γω…και σεις…
Χτύπησε κουδούνι και όλοι μπήκαν μόνοι στ αμάξια τους να πάνε στις δουλειές τους.
Χτύπησε κουδούνι αλλά εγώ δεν θα ξαναπάω μόνος μου.

Αρνούμαι… Θα συνεχίσω να κοιτώ, να χαμογελώ, να καλημερίζω και να ρωτώ…Ωτοστόπ?

Το Κίνημα Ωτοστόπ δεν ήταν μόνο μια απάντηση στον ΟΑΣΘ.

Είναι ένα Όραμα για μια καλύτερη κοινωνία. Για ένα καλύτερο αύριο. Για ένα κόσμο που ο διπλανός είναι φίλος και όχι άγνωστος. Ένα όραμα για συμπεριφορές χωρίς κουδούνια, χωρίς χειραγώγηση. Για πράξεις μεταξύ μας γεμάτες αβλάβεια, σεβασμό, αλληλεγγύη, ανθρωπιά, συμπόνοια.

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, αλλά νύσταξα και αν τα έγραψα τέτοια ώρα, είναι γιατί φοβάμαι μην χτυπήσει το κουδούνι και με πάρει πάλι ο ύπνος… και ξεχάσω.. και ξεχάσουμε…

Καλή αφύπνιση αδέλφια neoellines!

Πείραμα

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/GreekBurger/videos/526891970837721/” width=”600″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

* Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου είναι Ολιστικός θεραπευτής, μέλος εθελοντικής ομάδας Θεσσαλονίκης “Αγάπη χωρίς Σύνορα” και εμπνευστής του κινήματος ΩΤΟΣΤΟΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *