Του Λουκά Ευσταθιάδη: Απάντηση στο δελτίο τύπου της παράταξης “Ενεργοί Δημότες”

Του Λουκά Ευσταθιάδη *

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ Η ΜΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

Διάβασα με προσοχή το Δελτίο Τύπου του αγαπητού αρχηγού των Ενεργών Δημοτών Φώτη Κυριακίδη. Σε αυτό εμπεριέχεται μια άποψη με την οποία δεν συμφωνώ και θα ήθελα να τη σχολιάσω. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι :

“το ερώτημα θα πρέπει να το απαντήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας και όχι τα τοπικά συμβούλια. Και αυτό που θα πρέπει ευθαρσώς να κάνει η διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος είναι να απαντήσει στο τεχνικό αυτό ερώτημα ,και όχι να ρίχνει το μπαλάκι στις τοπικές κοινωνίες. Δεν υπάρχει λοιπόν ερώτημα που θα μπορούσαν τα τοπικά συμβούλια να απαντήσουν.”

Κατά την προσωπική μου γνώμη, η ερμηνεία του Φώτη ότι το ερώτημα αφορά τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι εσφαλμένη. Σαφώς το ερώτημα είναι πολιτικό και πρέπει να απαντηθεί από τη Διοίκηση (με τη βοήθεια των υπαλλήλων) και όχι από τους ίδιους τους υπαλλήλους του Δήμου, ειδικά με βάση τα πρόσφατα γεγονότα. Επίσης και η άποψή ότι ο Δήμαρχος και η Διοίκηση ”ρίχνουν το μπαλάκι στις τοπικές κοινωνίες” με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Στο συγκεκριμένο ζήτημα έπρεπε να ερωτηθούν πρώτα οι τοπικές κοινωνίες αφού αυτές αφορά άμεσα το ζήτημα και μετά να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άρα ο Δήμαρχος έπραξε πολύ ορθά, ενήργησε με δημοκρατική ευαισθησία και δεν πέταξε κανένα μπαλάκι στα Τοπικά Συμβούλια. Και τελικά μένει μια απορία γιατί εκδόθηκε αυτό το Δελτίο Τύπου αφού και ο Φώτης πάντα ήταν υπέρμαχος της μεγαλύτερης συμμετοχής των Τοπικών Συμβουλίων στη Διοίκηση του Δήμου μας αλλά και οι Τοπικοί του Σύμβουλοι συμμετείχαν και ψήφισαν ενάντια στην υπόδειξη χώρου.

Φιλικά, Ευσταθιάδης Λουκάς

 

Σημ *: Ο Λουκάς Ευσταθιάδης είναι Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γέφυρας

Σημ **: Το δελτίο τύπου της παράταξης “Ενεργοί Δημότες” μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ

2 comments

  1. Το ερωτημα ηταν αν υπαρχουν χωροι και οχι αν τους θελουμε απλα πραγματα

  2. Ασ σταματισουν οι κυριοι με τα κουστουμια να πεζουν με τα μπαλακια κ τον πρωτο λογο σε τετοια ζητηματα την εχουνε πρωτα οι κατοικοι των περιοχων καταλαυατε κυριοι ειστε οι υπαληλοι μας κ ειμαστε τα αφεντικα σας για να τα βαλουμε σε ταξη τα πραματα σιγα σιγα εμεις σας βγαζουμε εμεις σας στελνουμε για υπνο .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *