Του Θανάση Μαυρίδη:Έκτακτη είδηση: Το κρυφό deal Άνγκελας και Αλέξη

Έκτακτη είδηση: Το κρυφό deal Άνγκελας και Αλέξη

Του Θανάση Μαυρίδη

Είμαστε με τον Σουλτς, επειδή δεν είμαστε με την Μέρκελ. Είπε ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε με τον Σόιμπλε. Γι’ αυτό θέλουμε τον Σουλτς. Επειδή είναι έτσι. Αλλά κι έτσι να μην είναι, πώς αλλιώς θα ήταν; Κι Ομπάμα θέλαμε, επειδή δεν θέλαμε Τραμπ. Και βγήκε ο άλλος και τρέχαμε να φάμε τούρτα. Να γιατί θα βγει η Μέρκελ. Υπογλυκαιμία…

Πάει ο άλλος στην σουίτα του προέδρου Ιβάν και τρώει τρία η ομάδα. Πάνε για διαπραγμάτευση και γυρίζουν πίσω τσίτσιδοι, σαν να έχουν χάσει τα πάντα σε πόκερ, σε πάρτι εφήβων. Κι ύστερα κάνουν προβλέψεις και δεν πέφτουν μέσα σε μία. Αποκλείεται, λέει, να  μην συμφωνήσει η Άνγκελα και η άλλη είπε όχι σε όλα. Και για να της βγούμε είπαμε κι εμείς όχι, για να γίνει αυτό μετά ναι. Διότι εδώ κρύβεται ένας έρωτας μεγάλος.

Και τώρα είναι προδότες και θέλουν κρεμάλα όλοι εκείνοι που δεν συμφωνούν να πάμε να τα δώσουμε όλα στην Άνγκελα, όταν οι ίδιοι θέλανε και πάλι κρεμάλα, γιατί οι άλλοι ήταν από εκεί που είναι τώρα οι άλλοι.

Ναι! Κι έρχεται ο Βαγγέλης και θέλει συναίνεση. Επειδή κάτι έπρεπε να πει και είπε αυτό. Και βγαίνει την άλλη μέρα ένας άλλος και λέει κι άλλα, επειδή ήθελε να πει ότι ο Βαγγέλης δεν είπε εκείνο επειδή δεν είχε κάτι άλλο να πει, αλλά αυτό ήθελε να πει. Ότι θέλουμε συναίνεση και όχι εκλογές. Διότι οι εκλογές θα ρίξουν τον Αλέξη κι εμείς πάμε καλά με τον Αλέξη. Πού αλλού θα βρούμε κάποιον να πέφτει παντού έξω. Λες κι ο πρόεδρος του ζητάει κάθε μέρα τα 40 νούμερα για να πιάσει τα 5. Πού αλλού τέτοια ευκαιρία. Ναι!

Κι ύστερα είναι ο στρατός. Κι είναι ο Πάνος, που, αν δεν ήταν εκεί, που αλλού θα ήταν; Γι’ αυτό είμαστε με τον Σουλτς. Επειδή θέλουμε να βγει η Μέρκελ και ξέρουμε πόσο γκαντέμηδες είμαστε, γαμώ την ατυχία μας. Κι αφού το ξέρουμε, να μην το εκμεταλλευτούμε; Κι είπαμε με την Άνγκελα ότι εμείς θα την βοηθήσουμε, αρκεί κι αυτή να βάλει τώρα λίγη πλάτη για το χρέος. Ναι! Κι αν εμείς ψηφίσουμε, αυτή μετά θα πει ναι. Εμείς θα πούμε όχι, ότι με τον Σουλτς θα πάρουμε περισσότερα, κι έτσι η Άνγκελα θα βγει μπροστά, επειδή θα πει όχι, και αφού εμείς πούμε πάλι ναι, θα πει κι εκείνη ναι.

Γι’ αυτό σας λέω. Μεγάλο παιγνίδι. Μην έχετε αμφιβολία! Ετούτοι εδώ, θα μείνουν βιδωμένοι στην καρέκλα για πολλά – πολλά χρόνια ακόμη. Αυτό κατάλαβαν και οι άλλοι και τρέχουν τώρα να πιάσουν θέση. Τι; Μόνο ο Κουβέλης; Άντε τώρα να μάθεις τι ψήφισαν δαύτοι. Για τον Κουβέλη μάθαμε, αλλά αυτός είναι αριστερός και καλός άνθρωπος…

Πηγή:liberal.gr/Θανάσης Μαυρίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *