Του Σάββα Μωυσίδη: EΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ

EΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ   

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ, (και ΟΙ ΑΡΜΟΙ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΡΑΕΞΟΥΣΙΑΣ)

Γράφει ο Σάββας Μωυσίδης

   Τελευταία , με την ευκαιρία της εκλογής του “ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ”, ακούω και διαβάζω κάποιους όψιμους υπερασπιστές της νιότης και της μόρφωσης οι οποίοι μάλιστα θεώρησαν πρέπον να βάλουν και το όνομα μου στο στόμα τους. Θεωρούσα και θεωρώ ότι όλοι μας κρινόμαστε από τα πεπραγμένα μας και την διαχρονική στάση μας απέναντι στα κοινά. Θεωρώ ότι όλοι μας γνωριζόμαστε τόσο καλά έτσι ώστε κάθε πράξη μας να δείχνει ξεκάθαρα τις σκέψεις και τους ιδιοτελείς σκοπούς μας, (όταν φυσικά υπάρχουν). Μετά από τόσα πολλά χρόνια είμαστε όλοι μας ‘ανοικτά βιβλία’ . Πριν ανοίξουμε το στόμα μας είναι ξεκάθαρο το τι θα πούμε, γιατί το λέμε, από που προέρχεται και σε τι αποσκοπεί. Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε καλά τους καθοδηγητές ,τους καθοδηγούμενους , τους τακτικιστές ,τους παρτάκηδες ,το προσκήνιο και το παρασκήνιο. Γι αυτό (έτσι για αρχή) θα ήθελα κι εγώ να κάνω κάποιες ερωτήσεις (ρητορικές).

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι από το 1994 έως σήμερα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες συμμετείχα , ήμουν (από λίγο έως πολύ) μικρότερος από όλους τους συμμετέχοντες επικεφαλής συνυποψήφιους μου; ( κάποιοι μάλιστα είχαν την διπλάσια ηλικία από μένα). Αληθεύει. (Εκεί είναι το ληξιαρχείο). Άραγε, γιατί δεν είδα κανέναν από δαύτους να προβάλουν το νεαρό της ηλικίας μου ως προσόν και να συντάσσονται μαζί μου, αλλά πάντα ήταν απέναντι σε μένα και στην παράταξη μου; Μάλλον ή με θεωρούσαν από τα τριάντα μου γέροντα! Ή κάποιοι άλλοι (γιατί τότε έτσι τους βόλευε) με θεωρούσαν νέο και άπειρο . Τώρα τι άλλαξε; Προφανώς τα θέλω τους!!

Κύριοι αποφασίστε , με μπερδεύετε με τις μεταλλάξεις σας.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι από το 1994 και έως σήμερα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες συμμετείχα , ήμουν (από λίγο έως πολύ) ο πιο  «μορφωμένος», σχεδόν από όλους τους συμμετέχοντες επικεφαλής συνυποψήφιους μου;  Αληθεύει !!! (Προφανώς κάποιοι δεν κάνανε καν τον κόπο να διαβάσουν το βιογραφικό μου. Είναι εκεί φίλοι μου διαβάστε το!!)   Άραγε γιατί δεν είδα κανέναν από δαύτους να προβάλουν την μόρφωση μου ως προσόν και να συνταχθούν έστω μια τετραετία μαζί μου, αλλά πάντα ήταν απέναντι σε μένα και στην παράταξη μου; Μάλλον κάποιοι τότε θεωρούσαν την μόρφωση άχρηστη ! Ή κάποιοι άλλοι (γιατί τότε έτσι τους βόλευε) ήθελαν κάποιον έμπειρο ,γνώστη και ορεξάτο, και καλό παιδί.Τώρα τι άλλαξε; Προφανώς τα θέλω τους!!

Κύριοι αποφασίστε , με μπερδεύετε με τις μεταλλάξεις σας.

Φίλοι μου νομίζω ότι έρχεται η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του ,γιατί και στην πολιτική υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν οι «βοτανολόγοι» οι οποίοι πουλάνε ρίγανη για φάρμακο (επίκαιρο), ή φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Και ναι είναι αλήθεια ότι κάνω πρόταση σε όλους εμάς τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους (εννέα, ζωή να ΄ χουμε), τους καθοδηγητές, τους πατρόνους, όλους τους θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες (καμιά δεκαριά και δαύτοι), οι οποίοι κόπτονται για το καλό των δημοτών και του δήμου μας, να είμαστε από αύριο το πρωί στον Δήμο να δημιουργήσουμε μια ομάδα, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, γνώσεις, εμπειρίες και ανεξάρτητα από την έκβαση της ιστορίας του ‘συμπαραστάτη’ αλλά με περίσσεια όρεξη να ξαμοληθούμε στα χωριά να καταγράφουμε τα προβλήματα του λαού, να μαλώνουμε με τις υπηρεσίες και έπειτα να αγωνιζόμαστε στο Δημοτικό συμβούλιο για την επίλυση τους.

Φίλοι μου η ενασχόληση με την Τοπική Διοίκηση θέλει όρεξη, γνώση, και χιλιάδες εργατοώρες δουλειάς, έτσι ώστε με τις υπάρχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες να παράγουμε έργο και να προσπαθήσουμε να ανακουφίσουμε έστω και λίγο αυτόν τον έρμο το λαό. Τα προβλήματα δεν λύνονται πίσω από γραφεία και πληκτρολόγια αλλά στον δρόμο , στην σκόνη, στον ήλιο, κι εγώ θα ‘μαι εκεί.

Κύριοι αποφασίστε γιατί οι κακεντρεχείς λένε ότι θα εξαφανιστούμε και θα  ξαναεμφανιστούμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές -όταν ξαναμυρίσουμε θέσεις- και φυσικά θα είμαστε με νέες ιδέες και προτάσεις διαφορετικές από σήμερα ,και φυσικά κατά το δοκούν μεταλλαγμένες.Ή θα παραμείνουμε κρυμμένοι και με τους ¨ταχυδρόμους¨ μας θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να ελέγχουμε την εξουσία. Η ζωή θα δείξει και όχι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Το ¨με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω¨ δεν είναι μοτίβο όλων μας . Άλλωστε τα γραπτά  όλων μας μένουν, και αυτή η χαμαιλεόντια μετάλλαξη δεν ήταν και είναι μόνο απέναντι σε μένα. Είναι τρόπος σκέψης , είναι στάση ζωής, είναι συμπεριφορά που άγεται και φέρεται μόνο από το προσωπικό συμφέρον. Καλοί μου φίλοι το ύψος του ανθρώπου ξεκινάει από τα πόδια και φτάνει έως το κεφάλι. Από κει και πάνω αρχίζει το ‘ανάστημα’, το ‘μπόι του’. (κλεμμένο αλλά αληθινό),  και αυτό χτίζεται χρόνο με τον χρόνο με τις πράξεις μας και όχι με ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ.

Με εκτίμηση σε κάθε άποψη και πολύ αγάπη,
ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ

Υ.Γ.1 Μιά βοήθεια !!Νέοι λόγοι να με απορρίψετε γιατί το είναι κομμουνιστής (αληθεύει) αλλά μάλλον δεν φτάνει: Καπνίζει πολύ, είναι Καυκάσιος, είναι μαυριδερός, είναι ΠΑΟΚ, είναι αδύνατος, δεν είναι τόσο ψηλός όσο θέλουμε κλπ.
Υ.Γ.2 Ένα μυστικό!! Ναι υπάρχουνε πραγματικές φιλίες που ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και διαφορών πατάνε πάνω στην ντομπροσύνη και την αμοιβαία εκτίμηση και όχι στο οποιοδήποτε πρόσκερο κέρδος.
Υ.Γ.3 Μια συμβουλή (αν με παίρνει)!! Όταν μαλώνετε με τους περιστασιακούς φίλους σας μη χρησιμοποιείτε βαριές εκφράσεις γιατί η ζωή έδειξε ότι μόλις το συμφέρον είναι κοινό πάλι αγκαλιά θα είστε!!
Υ.Γ.4 Ένας αγώνας δεν λήγει ποτέ στο ημίχρονο. Τα ωραία έρχονται!!!

One comment

  1. Ανώνυμος

    Πολύ κλάμα! ΓΕΡΟΝΤΑΣ,ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ,ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ!Δραμα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *