Βαθύλακκος:Συλ.Γονέων:Θέλουμε ένα ασφαλές σχολείο!

Από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαθυλάκου λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαθυλάκου,μετά από έκκληση των γονέων, θα ήθελε να σας γνωστοποιήσει την έντονη ανησυχία τους και ένστασή τους σχετικά με τον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Το τρίπτυχο Αποστάσεις – Μάσκα – Τήρηση Υγειονομικών Πρωτοκόλλων καταρρίπτεται, όταν οι μαθητές βρίσκονται 5 ώρες μέσα σε μια τάξη με άλλους 25 μαθητές (ανά δύο σε κάθε θρανίο) και τον δάσκαλό τους. Υπό αυτές τις πρόχειρες και βεβιασμένες συνθήκες επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, το σύνολο των γονέων συνειδητοποιεί ότι η εκθετική διασπορά του ιού είναι θέμα χρόνου να συμβεί.

Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο, τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Η ποιοτική και ασφαλής λειτουργία των Σχολείων μας εν μέσω υγειονομικής κρίσης μπορεί να γίνει μόνο με κρατική ευθύνη.
Εισηγούμαστε και απαιτούμε ουσιαστικότερα μέτρα από το Υπουργείο Παιδείας για την ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων και ειδικά για το Δημοτικό σχολείο Βαθυλάκου

Διεκδικούμε:

 Να χωριστούν τα τμήματα με σκοπό την μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε 15 μαθητές, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις μέσα στην τάξη. Για τον σκοπό αυτό να αξιοποιηθούν οι δύο κενές αίθουσες, που ήδη υπάρχουν στο σχολείο. Να προσληφθεί επίσης ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.

 Εξασφάλιση κονδυλίων στο Δήμο Χαλκηδόνος για την προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.).

 Να γίνονται άμεσα και δωρεάν τεστ Covid.

Θέλουμε ένα ασφαλές σχολείο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *