Ξεκινάνε εργασίες συντήρησης του δρόμου Θεσ/νίκης-Χαλκηδόνας

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ

????????????????????????????????????

Σε εκτεταμένες συντηρήσεις βασικών οδικών αρτηριών προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της υλοποίησης τριών έργων συντήρησης, που δημοπρατήθηκαν εντός του 2015, με συνολικό προϋπολογισμό 9 εκατομμυρίων ευρώ (τελικό κόστος περίπου 4,5 εκ. ευρώ), αλλά και του έργου συντήρησης για το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο της Επαρχίας Λαγκαδά, που είχε δημοπρατηθεί το 2014.

Οι εργασίες, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΚΜ, αφορούν στην επισκευή, συντήρηση και αποκατάσταση των πιο επικίνδυνων φθορών του οδοστρώματος και στην αποκατάσταση των λειτουργικών στοιχείων των οδών, όπως την κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση και γενικά τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας στους συγκεκριμένους δρόμους. Εκτός από τις εργασίες επισκευής των ασφαλτικών του οδοστρώματος (ασφαλτοστρώσεις) θα επισκευαστούν τα στηθαία ασφαλείας, τα κιγκλιδώματα και οι πινακίδες, θα γίνουν καθαρισμοί χόρτων και κλαδεύσεις δένδρων, διαγραμμίσεις και όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας των εθνικών οδών.

gioutikas Θυμίζουμε ότι για το θέμα είχαμε μιλήσει με τον σύμβουλο της Περιφέρειας   κ.Κώστα Γιουτίκα    ΕΔΩ

Οι δρόμοι στους οποίους συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν εργασίες συντήρησης είναι

η επαρχιακή οδός Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά,

η νέα εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Κιλκίς,

η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Έδεσσας

και η εσωτερική περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά:

-Επαρχιακή οδός 11 Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά: Μέχρι τις 24 Μαρτίου 2016 θα γίνονται εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος από τη διασταύρωση του δρόμου με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών μέχρι τη γέφυρα πριν από την είσοδο της πόλης του Λαγκαδά, με κατεύθυνση προς δυτικά και ανατολικά. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες εκτός των ημερών αργίας και Σαββατοκύριακου. Οι παρεμβάσεις αφορούν στο συνολικό έργο της ετήσιας συντήρησης και των έκτακτων επεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Επαρχίας Λαγκαδά.

-Εσωτερική περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης: Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στα πιο επιβαρυμένα σημεία της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης από τον ισόπεδο κόμβο με Ε.Ο.1. Αθήνα- Θεσσαλονίκη έως τον Κ13 (κόμβος νοσοκομείου «Αγίου Παύλου»). Συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΚΜ θα αρχίσουν με τις πρώτες εργασίες συντήρησης στην περιφερειακή οδό με την κοπή της βλάστησης από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 μέχρι και την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016. Οι εργασίες θα γίνουν σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και θα αρχίζουν κάθε πρωί. Σε επόμενο χρόνο θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες προβλεπόμενες παρεμβάσεις.

-Νέα εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Κιλκίς: Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στα πιο επιβαρυμένα σημεία της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς από τη διασταύρωση της με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης –Σερρών μέχρι τα όρια του Ν. Κιλκίς.

-Εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Έδεσσας: Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στα πιο επιβαρυμένα σημεία της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας από τον κόμβο του Δενδροποτάμου έως τα όρια του Ν. Πέλλας.

10 comments

  1. Πολύ ευχάριστο.Να μην γίνομαι αχάριστος,μήπως να δουν και το υπόλοιπο δίκτυο που πάει για Πρόχωμα;Τέτοιο χάλι τόσα χρόνια…και στα υπόλοιπα χωριά το ίδιο.

  2. Αν θέλετε βοήθεια έρχομαι τωρα από Κατάρ

  3. Λίνα Π. Παλιάικου επιτέλους θα μπορω να πηγενω απο τα δεξιά

  4. κ εχω κ αλα να πω να τα μαθει κ ο δημαρχος για κατι εκρεμοτητες.τα λεω χυμα αν θελετε γτ ειμαι εθνικιστης.

  5. Παρακαλώ όπως γνωστοποιήσετε την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση του οδοστρώματος στην επαρχιακή οδό Αδένδρου-Πλατέως προ τις γέφυρας ποταμού Λουδία και Αδένδρου-Μικρού Μοναστηρίου, προ της διασταυρώσεως κόμβου Παρθενίου στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

  6. κανενας ελεγχος στις υπερβαρες νταλικες θα ξεκινησει????

  7. na kanoun kai sintirisi ston agio athanasa me ton tragka ntrougka ton dromo

  8. και ο δρομος εξω απ τν αγιο αθαν.χρειαζετε να γινει προς βαθυλακο.κ μεσα στο προχωμα το μισω κεντρικο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *