Ζάκυνθος: ΣΟΚ-Βρήκαν τον σκύλο καμένο & τα πόδια του δεμένα με καλώδιο

Ένα από τα αδέσποτα σκυλιά που ζουν έξω από τον οικισμό της Ζακύνθου κοντά στον σταθμό των λεωφορείων του Κ.Τ.Ε.Λ. εντοπίστηκε στις 2 Ιουνίου νεκρό, δεμένο με καλώδιο στα πόδια και καμένο, ενώ στην κοιλιά του το ζώο έφερε τέτοιες πληγές που μαρτυρούν ότι πιθανότατα κάποιος τον έσυρε στην άσφαλτο πριν τον σκοτώσει. Είναι ένα ακόμα σκυλί, που σκοτώνει εκεί άνθρωπος, καθώς στην ίδια περιοχή και άλλα αδέσποτα βρέθηκαν δηλητηριασμένα και κάποια ήταν επίσης δεμένα στα πόδια με σύρμα.

Κανείς δεν είδε ποιος έκαψε το ζώο;

Δυστυχώς χωρίς κτηνιατρική εξέταση είναι αδύνατον να ξέρουμε τι μαρτύρια υπέστη αυτό το πλάσμα όσο ζούσε, εντούτοις οι φωτογραφίες, που δημοσίευσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ζακύνθου «Zante Strays» είναι αδιάψευστος μάρτυρας αυτού εγκλήματος καθώς και σε αυτό το νησί να ζώα βασανίζονται ανηλεώς από τους κατοίκους του.

Αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες του εγκλήματος

Ο Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων με ανακοίνωση του στις 2 Ιουνίου τονίζει: «Νωρίς το απόγευμα έφτασε μια πληροφορία στο Σύλλογο μας για κακοποίηση αδέσποτων σκυλιών στη περιοχή του ΚΤΕΛ. Πριν λίγες μέρες βρέθηκαν δηλητηριασμένα και καμένα δυο σκυλιά τα πόδια τους ήταν δεμένα με σύρμα. Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, φαίνεται ότι είχε κληθεί η Αστυνομία και υπάρχει καταγραφή.

Κάνουμε έκκληση σε όποιον γνωρίζει να επικοινωνήσει μαζί μας, σε καμία περίπτωση τα στοιχεία του δε θα γίνουν γνωστά. Αν το περιστατικό αληθεύει ο κάθε υπεύθυνος Φορέας από Δήμο, Αστυνομία αλλά και ο κάθε ένας που αναγνωρίζει στον εαυτό του το δικαίωμα του Πολίτη, πρέπει να αναλάβει δράση με Ευθύνη, μη κρατάμε κλειστά τα στόματα μας, μη γυρνάμε το κεφάλι, για να μη βλέπουμε, η παθητική στάση παρέχει ασυλία, ατιμωρησία, βάζει ενέχυρο στο σκοτάδι τη κάθε Ελπίδα μιας αρμονικής Συμβίωσης με τα Ζώα, το Περιβάλλον το Συνάνθρωπο μας».

Πηγή:zoosos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *