Του Φώτη Ρεγγά:”ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ”

fotis

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ

Γράφει ο Φώτης Ρεγκάς

Η στήλη μου σήμερα παίρνει ρεπό γα πρώτη φορά ελέω Κατρούγκαλου και δανειστών χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη ποια από τις δυο πλευρές έχει την πατρότητα του μέτρου. Ποιου μέτρου? Της απονομής σύνταξης χηρείας η οποία από τον Μάιο μήνα με το νέο νόμο για το ασφαλιστικό χορηγείται μόνο αν η χήρα ( κυρίως) είναι 55 και άνω ετών ενώ αν είναι μικρότερη χορηγείται μέχρι τα 55 και στη συνέχεια όταν η δικαιούχος γίνει 67 !!!!!!!!! Μιλάμε και για πολύ διεστραμμένα μυαλά μια και δεν μπορώ να βρω μια άλλη λέξη που να ανταποκρίνεται στην σκληρή πραγματικότητα.

Πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε από ανθρώπους μορφωμένους με εμπειρίες και παραστάσεις αλλά και χορτάτους οι οποίοι ποτέ δεν γνώρισαν την φτώχεια γιατί αν τη γνώριζαν πολύ δύσκολα θα κατέληγαν σε αυτό το επαίσχυντο μέτρο. Κανένας από αυτούς που πήραν αυτή την απόφαση δεν σκέφτηκε πως θα ζήσει μια οικογένεια όταν αποβιώσει ο σύζυγος και η σύζυγος είναι άνεργη και βρίσκεται για παράδειγμα στην ηλικία των 45 ετών ή και μικρότερη.

Γιατί δεν είναι πρωτόγνωρο το παραπάνω παράδειγμα όταν η καθημερινότητα μας δίνει εκατοντάδες περιπτώσεις από εργατικά ατυχήματα ή παθολογικά αίτια. Δεν έχουν σκεφτεί αυτοί οι φωστήρες πως θα ζήσει αυτή η οικογένεια ιδιαίτερα αυτά τα σκληρά χρόνια του μνημονίου όπου η ανεργία καλπάζει και το κοινωνικό κράτος συνεχώς συρρικνώνεται. Και καλά οι αρμόδιοι πήραν αυτή την απόφαση Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν ντράπηκαν που ψήφισαν αυτή τη διάταξη του νομοσχεδίου?

Κοιμούνται χωρίς τύψεις τα βράδια ? Ο πρωθυπουργός μας γιατί δεν παίρνει πάνω του το θέμα όπως κάνει με άλλα ? Δεν θέλω να γράψω περισσότερα γιατί όλος ο κόσμος πλέον έχει κατανοήσει περί τίνος πρόκειται και γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Περιμένουμε να δούμε την ευαισθησία των αρμοδίων.

One comment

  1. θα το δει αραγε κανενας αρμοδιος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *