Αγ.Αθανάσιος:Αγιασμός του Ειδικού Σχολείου

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Πραγματοποιήθηκε εχθές, 28 Σεπτεμβρίου 2017, ο Αγιασμός του 3/θέσιου Ειδικού Σχολείου Αγ. Αθανασίου, παρουσία του Δημάρχου Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδά, του Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης, Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Μωυσίδη, της Προέδρου του ΟΚΠΑΧ κας Κιαχαγιά – Παρασχάκη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΧ κ. Χατζάκου, της Δημοτικής Συμβούλου κας Κωστοπούλου, του Περιφερειακού Διευθυντή  Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ανανιάδη, του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Γεωργίου, του Διευθυντή Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΙΝΑΑ Συκεών κ. Νότα, των εκπαιδευτικών του σχολείου, των γονέων και φυσικά των παιδιών.

Με τις ευλογίες της Εκκλησίας λοιπόν ξεκίνησε η πρώτη σχολική ημέρα του Ειδικού Σχολείου Αγίου Αθανασίου, ενός σχολείου του οποίου η μελέτη ξεκίνησε το 2008 και η κατασκευή του το 2013, με τις εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015, ενώ τον Οκτώβριο του 2016 έγινε η διοικητική παραλαβή, με την οριστική παραλαβή του έργου να καθυστερεί λόγω ελλείψεων.

Από τότε έχει ξεκινήσει ένας μαραθώνιος αγώνας, από τις Υπηρεσίες και τη Διοίκηση του Δήμου, με συνεχείς οχλήσεις προς όλους τους αρμόδιους (Διευθύνσεις εκπαίδευσης, Κτιριακές Υποδομές – πρώην ΟΣΚ), για να στελεχωθεί και να λειτουργήσει το Σχολείο τη σχ. περίοδο 2017 – 2018, κάτι που τελικά πραγματοποιήθηκε, έστω και με ολιγοήμερη καθυστέρηση.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=bvFnjam4zMs[/embedyt]
TV100-Ρεπορτάζ: Αντιγόνη Σφυρή Κάμερα: Σάκης Σώνης Μοντάζ: Φρόσω Αστραντίνη Μιλούν: 
Σωτήρης Αθηναίος(Πρόεδρος Συλλόγου
 Γονέων Ειδικού Σχολείου), Γονέας, Παναγιώτης Ανανιάδης(Περιφερειακός Διευθυντής 
Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας),
 Ειρήνη Στάμου(Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής-Προϊσταμένη Ειδικού Σχολείου), 
Ιωάννης Τσουκνιδάς(Δήμαρχος Χαλκηδόνας)

Οι “Κτιριακές Υποδομές” έχουν δεσμευθεί ότι οι ελλείψεις στις υλικοτεχνικές υποδομές θα  αντιμετωπιστούν σύντομα, ενώ και η πρόσβαση στο σχολείο χρήζει βελτιώσεων, καθώς η αλλαγή της νομοθεσίας και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθυστέρησαν την έναρξη του αντιπλημμυρικού έργου, ενός έργου ύψους 300.000 €, που ο Δήμος Χαλκηδόνος εξασφάλισε για την κατασκευή του. Ευτυχώς, το πρόβλημα αυτό ξεπεράστηκε και η κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών. Μέχρι τότε βέβαια ο Δήμος, με ίδια μέσα, προσπάθησε να εξωραΐσει την εικόνα του περιβάλλοντος χώρου και την προσβασιμότητα στο Σχολείο.

Ο Δήμος Χαλκηδόνος επίσης, μέσω της Α/θμιας Επιτροπής Παιδείας του, έχει ήδη προωθήσει στις αρμόδιες Διευθύνσεις όλα τα αιτήματα για την κανονική λειτουργία του σχολείου (καθαριότητα, χρηματοδότηση ΚΑΠ κτλ.), καθώς η σημερινή κατανομή των Σχολικών πόρων από το Υπουργείο Παιδείας γίνεται με βάση τα στοιχεία του 2014, κάτι για το οποίο πιέζουμε συνεχώς να αλλάξει και μας έχουν υποσχεθεί πως θα επιλυθεί σύντομα. Μέχρι τότε, ο Δήμος, με ιδίους πόρους, θα στηρίξει την ομαλή λειτουργία του Σχολείου, ενώ συμπαραστάτες μας στην προσπάθεια μας αυτή θέλουμε να έχουμε την κα Διευθύντρια, τους αξιόλογους εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Κλείνοντας, θα πρέπει να σημειώσουμε πως το μεγάλο βήμα πλέον έγινε, το σχολείο άνοιξε και τα όποια προβλήματα δυσχεραίνουν τη λειτουργία του θα εντοπίζονται και θα αντιμετωπίζονται άμεσα ώστε τα παιδιά με ειδικές ικανότητες του Δήμου μας να αποκτήσουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Γραφείο τύπου  Δήμου Χαλκηδόνος

Σημ:To e-koufalia.gr δεν έλαβε κάποιο δελτίο τύπου-ενημέρωση για τον αγιασμό (σε αντίθεση με τους αγιασμούς που είχαν γίνει στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου)

Γι αυτό τον λόγο δημοσιεύουμε το βίντεο της TV100 που κάλυψε την εκδήλωση.

 

One comment

  1. ΓΕΩΡΓΙΑ

    Οι εταιρίες δεν έχουνε καμμία δουλειά με την ΔΩΡΕΑΝ παιδεία.
    Εννοείται ότι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά όλων μας , αλλα ας μην αποπροσανατολιζόμαστε . Μόνο κακό προηγούμενο δημιουργείται από τέτοιες κινήσεις , σταδιακά με τα χρόνια ο κανόνας λέει ότι το σχολείο θα περάσει σε ιδιωτικά χέρια ,με όσα προβλήματα αυτό και αν συνεπάγεται ( κατάργηση δωρεάν εκπαίδευσης , δημοσιοσχετιστικές προσλήψεις δασκάλων , υποτίμηση εκπαίδευσης καθώς η παιδεία θα γινει ΕΤΑΙΡΙΑ κ.α.) ας μην βοηθάμε την κατάσταση.
    Το Υπουργείο και οι Σχολικές επιτροπές είναι οι αρμόδιες για την κάλυψη όλων των αναγκών και οφείλουν να ανταπεξέλθουν.
    Κράτος Πρόνειας μπορεί να μην υπάρχει , αλλα το Δημόσιο Σχολείο είναι των μαθητων , των γονιών και των δασκάλων του και εύχομαι γρήγορα να καταφέρετε να φτιάξετε το Ειδικό Δημοτικό όπως του πρέπει και όπως μας το οφείλουν .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *