Λουδίας:Παπάς αρνήθηκε να συνοδεύσει νεκρό στα κοιμητήρια

Από το ΚΚΕ Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση

ΠΑΠΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ.

Τραγελαφικές στιγμές έζησαν σήμερα οι κάτοικοι του Λουδία κατά την νεκρώσιμη τελετή του συγχωριανού τους Πορφυρίδη Τάσου.

Αφού τέλειωσε η νερκρώσιμος ακολουθία, την οποία παρακολούθησαν οι μισοί από τους παρευρισκόμενους λόγω των περιοριστικών μέτρων και για την αποφυγή συνωστισμού, έβγαλαν τον νεκρό στο προαύλιο της εκκλησίας για να διαβαστεί ενας σύντομος επικήδειος λόγος από το μέλος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββα Σιδηρόπουλου. Να σημειωθεί ότι ο Τάσος Πορφυρίδης ήταν από τα πρώτα στελέχη του ΚΚΕστο Λουδία.

Τότε ήταν που αντέδρασε ο παπάς και μας έδιωχνε από το προαύλιο της εκκλησίας και όταν είδε παρ΄ όλες τις αντιδράσεις του να γίνεται η επικήδειος ομιλία κλείστηκε μέσα στην εκκλησία και χτυπούσε δύνατά την καμπάνα ετσι ώστε να μην μπορεί να ακούσει κανείς τον ομιλητή.

Μετά τό τέλος της ομιλίας για περισσότερο από μισή ώρα οι συγγενείς του νεκρού παρακαλούσαν τον παπά να ξεκλειδώσει την πόρτα για να συνοδεύσει το νεκρό στα κοιμητήρια. Παρ΄ όλα αυτά ο παπας παρέμεινε ανένδοτος μέχρις τέλους και για  αυτό η τελετή της ταφής έγινε χωρις την παρουσία παπά.

Το γεγονός δημιούργησε άσχημες εντυπώσεις σε όλους, αρκετοί μάλιστα την συνέδεσαν και με το ότι ο νεκρός ήταν γνωστό μέλος του ΚΚΕ στο Λουδία, γιατι είναι γνωστός ο αντικομμουνισμός πολλών φανατισμένων παπάδων και <<χριστιανών>>.

Πρέπει όμως να ξέρουν τέτοιοι παπάδες και <<χριστιανοί>>  ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν εκμεταλλεύεται τα θρησκευτικά πιστεύω των ανθρώπων σεβόμενο τις προσωπικές επιλογές του καθενός.

Γι΄ αυτό σε όλες τις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας είχε σύμμαχο και το φωτισμένο κλήρο και τους φωτισμένους χριστιανούς που καταλάβαιναν ότι ο άνθρωπος γίνεται άνθρωπος μέσα σε μια ανθρώπινη κοινωνία της ισότητας και της αδελφοσύνης.

8 comments

  1. Λεωνίδας

    Καλά σας έκανε. Ποιός ξέρει τι βλακείες θα είπε στον επικήδειο. Αντικομμουνισμός υπάρχει γιατί κυνηγήσατε και απαγορεύσατε τον χριστιανισμό στη Ρωσία, Αλβανία και στους άλλους κομμουνιστικούς ¨παραδείσους¨.

  2. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΩΝ

  3. Ανώνυμος

    Κάτι θα ήξερε ο Πάτερ.. Μπράβο του! Τα εγκληματα της αριστεράς θα θυμόταν ο άνθρωπος..

  4. ΤΟ ΚΚΕ “ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ” ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ…..ΚΑΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ…ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.. ΑΠΑΞ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.. ΑΥΤΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕΙΝΑΤΕ, ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΜΕ ΒΑΡΥ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ?

  5. Ανώνυμος

    Εξαρτάται τι έλεγε στον επικήδειο λόγο, να μάθετε να παρουσιάζεται και τις δυο πλευρές!

    • Ανώνυμος

      Τι θα μπορουσε δηλαδη να λεει ο επικηδειος?Ο παπας μια ζωη θελει να δινει show.Σεμνοτητα και ταπεινοτητα οπως ταιριαζει σε εναν ανθρωπο της εκκλησιας.Λεξεις που δεν χαρακτηριζουν σε καμια περιπτωση τον παπα του Λουδια.Γι αυτο αλλωστε η εκκλησια μας ειναι παντα αδεια.

      • Ανώνυμος

        Δηλαδή εάν ήταν δεξιός θα δεχόταν τον επικήδειο. Εάν ένας παπάς ξεχωρίζει δεξιούς αριστερούς κεντρώους και να τους στέλνει αδιαβαστους, ίσως θα έπρεπε να αλλάξει επάγγελμα γιατί έτσι το βλεπει.Εγω αλλιώς θέλω τον παπά όχι ένα μικρό παιδί που δεν έγινε το δικό του και κλείστηκε στην εκκλησία..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *