ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ…ΟΛΟ ΦΩΣ!

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ…ΟΛΟ ΦΩΣ!

Όλη μιλούν καθημερινά για την αξία του ήλιου. Μια μέρα με συννεφιά αρκεί για να μας «ρίξει» ψυχολογικά και σχεδόν να μελαγχολούμε σκεπτόμενοι αν αυτό το μουντό τοπίο θα συνεχιστεί για πολλές ακόμη μέρες. Ξαφνικά ο καιρός και η συζήτηση για αυτόν έρχεται στο προσκήνιο. Όμως, γιατί συμβαίνει αυτό άραγε; Και γιατί κανείς δεν ασχολείται με τα καιρικά φαινόμενα όταν ο καιρός είναι αίθριος και ηλιόλουστος; Ο λόγος φυσικά είναι το φως! Αυτή η ξαστεριά μας κάνει να νιώθουμε ευεξία, αισιοδοξία και μια διάθεση να βγούμε έξω να πάμε για μπάνιο ή να διασκεδάσουμε.

Φυσικά πολλοί ίσως αναρωτιέστε ήδη πιο το νόημα αυτών των επισημάνσεων μιας και δεν μπορούμε να καθορίσουμε τον καιρό (και κατά συνέπεια τη διάθεση μας) παρά μόνο να τον προβλέψουμε σε κάποιο βαθμό. Η αιτία των επισημάνσεων έχει να κάνει με το πως μπορούμε να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι κάθε ώρα της ημέρας ακόμα και αν βρισκόμαστε εντός της οικίας μας ή πέριξ αυτής. Μας πως θα το πετύχουμε αυτό, ειδικά όταν όλα γύρω μας μοιάζουν τόσο αβέβαια και απαισιόδοξα; Μα φυσικά κάνοντας τη ζωή μας όσο πιο φωτεινή γίνεται με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Ας βάλουμε λοιπόν την φαντασία μας να δουλέψει.

Ας ξεκινήσουμε βάφοντας τους τοίχους μας και τα ταβάνια μας. Αυτά θα πρέπει να αποκτήσουν ανοικτές κατά βάσει αποχρώσεις ούτως ώστε να αναβαθμιστεί ο εσωτερικός φωτισμός που είναι άμεσα σχετιζόμενος με την αντανάκλαση τους. Δεν είναι απαραίτητο ούτε βεβαίως και θεμιτό ένα ολόκληρο σπίτι να βαφτεί λευκό καθώς τότε θα θυμίζει περισσότερο κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα πάρα ένα «ζεστό» και ελκυστικό χώρο για να διαμένουμε καθημερινά. Τα ταβάνια μόνο θα μπορούσαν κατ’ εξαίρεση να αποκτήσουν μια λευκή ή ζαχαρί όψη καθώς έτσι το σπίτι μας θα μοιάζει αρκετά ψηλότερο από ότι είναι και δεν θα νιώθουμε ότι το ταβάνι μας «πλακώνει». Όσον αφορά στις υπόλοιπες τοιχοποιίες θα ήταν συνετό να κινηθούμε προς γήινα αλλά πάντα φωτεινά χρώματα και να αποφύγουμε να βάφουμε μεγάλες ή πολύ εμφανείς επιφάνειες σκουρόχρωμα. Πιο συγκεκριμένα οι 3 τοίχοι ενός υπνοδωματίου μπορούν να «περαστούν» με ανοικτό πράσινο χρώμα και μόνο ο ένας με σκούρο. Έτσι και αντίθεση θα δημιουργείται για να «διαλύει» τη μονοτονία αλλά και θα πετύχουμε να έχουμε ένα αρκετά φωτεινό δωμάτιο.

Στη συνέχεια, θα ήταν απαραίτητο να αναφερθούμε σε κάποια πολύ προσεγμένα αξεσουάρ διακόσμησης όπως είναι τα φωτιστικά από την εταιρεία Luminus Lighting. Πράγματι τα φωτιστικά έχουν αυτόν ακριβώς το ρόλο να διαδραματίσουν, το ρόλο της μεταβολής της διάθεσης μας προς το θετικότερο. Η επιλογή αυτών άρα οφείλουμε να είναι προσεκτική και επιλεκτική καθώς πολλοί υποπίπτουν σε λάθη που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Ας μιλήσουμε για μερικές από αυτές τις «παγίδες» λοιπόν.  Καταρχήν, κάποια ζευγάρια όταν διαλέγουν κρεμαστά φωτιστικά δεν υπολογίζουν σωστά τις διαστάσεις τους σε σχέση με το δικό τους ύψος με αποτέλεσμα μετά να «βρίσκει» το κεφάλι τους πάνω σε αυτά! Εκτός αυτού, το στυλ του φωτιστικού που διαλέγουμε να πρέπει να ταιριάζει με το ύφος του χώρου όπου προορίζεται να τοποθετηθεί. Δεν είναι δυνατόν ένα πάρα πολύ μοντέρνο από κάθε άποψη σπίτι να διακοσμείται τελικά με vintage φωτιστικά απλά επειδή μας εντυπωσίασαν βλέποντας τα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα φωτιστικά για εξωτερικό χώροή για ένα παιδικό υπνοδωμάτιο. Με άλλα λόγια τα φωτιστικά που θα διαλέξουμε για τον κήπο ή τη βεράντα ή το μπαλκόνι δεν θα πρέπει να αποκλίνουν πολύ από το στυλ των κουφωμάτων αλουμινίου ή των ξύλινων παντζουριών. Αντιστοίχως, ένα φωτιστικό για παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να μην είναι αντίθετο προς το φύλο ή την ηλικία του παιδιού. Σε διαφορετική περίπτωση, το παιδί μας θα είναι σίγουρα απογοητευμένο και θα διαμαρτυρηθεί για την επιλογή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *