Α.Οκλαλιώτης:Να ανακληθεί η απόφαση για την αύξηση στο μισθό του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Θέση σχετικά με την δημοσιοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ για την αύξηση στο μισθό του προέδρου (δείτε ΕΔΩ)  της επιχείρησης, πήρε ο δημοτικός σύμβουλος  κ.Οκλαλιώτης Ανδρέας.

Να θυμίσουμε ότι συγκεντρωτικά μαζί με τις αποζημιώσεις των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ για κάθε συνεδρίαση (δείτε ΕΔΩ) και αν προσθέσουμε και την αύξηση στο μισθό του προέδρου (6.960 ευρώ/στην 4αετία) μιλάμε για ένα ποσό από 30.960 ευρώ έως 50.160 ευρώ (!)  (ανάλογα τον αριθμό των συνεδριάσεων)

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ.Οκλαλιώτη

” Χωρίς καμία αντιπολιτευτική υστερία, απλά θα προσπαθήσω να μοιραστώ με όλους σας κάποιους προβληματισμούς για το ορθό και το λογικό κάποιων αποφάσεων. Σε πρόσφατη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύσσωμη η Αντιπολίτευση ψήφισε την ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ στους αιρετούς για τις παρουσίες τους στις συνεδριάσεις. Αυτό έγινε όχι για την δημιουργία εντυπώσεων, αλλά για να δείξουμε ότι η συμμετοχή μας στα κοινά είναι εθελουσία και όχι πάντα με οικονομικές απολαβές.

Προφανώς και υπάρχει αμοιβή των προσώπων που κατέχουν θέσεις ευθύνης, προφανώς και εάν δεν ήταν αυτοί θα ήταν κάποιοι άλλοι, προφανώς και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να ισοπεδώσουμε τα πάντα για στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αλλά όμως υπάρχει και μια λογική ακολουθία που πρέπει εμείς οι αιρετοί να σεβόμαστε και να ακούμε την φωνή του κόσμου προτού γίνει κραυγή ή έντονη διαμαρτυρία.

Σε καιρούς που το ίδιο το κράτος μας βίωσε και βιώνει την μεγαλύτερη μεταπολιτευτική κρίση και καλούμαστε όλοι μας να κάνουμε περικοπές από το υστέρημά μας, δεν γίνεται να προκαλούμε το κοινό αίσθημα, δεν γίνεται να μην προσπαθήσουμε και εμείς να περικόψουμε την παραμικρή Δημοτική σπατάλη προς όφελος των πολιτών.

Και εξηγούμαι για αποφυγή παρεξηγήσεων, όταν εννοώ δημοτική σπατάλη εννοώ δαπάνες που δεν γίνονται σκόπιμα από κάποιους, αλλά δαπάνες που έξυπνα πρέπει να αποφεύγονται. Οποιοσδήποτε μπορεί να μου αντιπαραθέσει ότι κάνεις θέμα για 150 ευρώ το μήνα. Η απάντηση είναι ότι θα το έκανα και για ένα ευρώ, διότι υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεων που σωρευτικά μπορούν να μας οδηγήσουν ακόμη και σε μειώσεις Δημοτικών Τελών και Τελών Ύδρευσης.

Για τους παραπάνω λόγους, καλώ τον φίλο μου και Πρόεδρο της Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου μας να ανακαλέσει σε επόμενο Συμβούλιο την απόφαση του.”

3 comments

 1. Ανώνυμος

  Επιλεκτική μνήμη λέγεται αυτό.
  Όταν είσαι πρόεδρος ας πούμε της δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης του πρώην δήμου Αγίου Αθανασίου και εφευρίσκεις και φέρνεις θέμα στο Δ.Σ την αντιμισθία σου, δεν πειράζει.
  Όταν προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνας εφηύρε αντιμισθία και για τη θέση του αντιπροέδρου , σιγή ιχθύος.
  Η ηθική και οι αρχές δεν ορίζονται από τη στιγμή. Ή τις έχεις, τις κουβαλάς και τις τιμάς ή όχι. Όλα τα άλλα είναι πολιτικάντικες αερολογίες , υποκρισία και χαμηλού επιπέδου αντιπολίτευση.

  Όσο για τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ και το συμβούλιο της, δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι αυτής της έστω μικρής αύξησης, αλλά όπως και ναχει για μένα, αν ο διευθυντής στην επιχείρηση που έχεις οριστεί πρόεδρος παίρνει τα τριπλάσια από εσένα που έχεις τη συνολική ευθύνη, δε θα πρέπει να κάνεις αύξηση 150€ . Ή θα πρέπει να κάνεις αύξηση 1000€ τουλάχιστον στον εαυτό σου, για να έχουν και κάποια βάση οι τυχόν αντιπολιτευτικές φωνές) ή θα πρέπει να μειώσεις στο μισό το μισθό του διευθυντή σου ή και τα δύο ταυτόχρονα.
  Λάθος διαχείριση θέσεων, λάθος διαχείριση σκέψεων

  • Στέργιος

   Πέστα χρυσόστομε, έτσι είναι όποιος έχει παρελθόν στα κοινά του τόπου όπως ο κ. Οκλαλιώτης θα πρέπει να είναι ποιο προσεκτικός σε αυτά που λέει και μάλιστα δημόσια γιατί δεν έχουμε όλοι κοντή μνήμη

 2. Ανώνυμος

  ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ??ΑΧΝΑ?
  ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ?(ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑ ΔΕ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΚΑΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ)..
  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΕΡΕΜΕΔΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΕΙΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ “ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ” ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.. ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΣΤΑΥΡΕ “”ΧΑΙΡΕ ΒΑΘΟΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟ””

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *