Δ.Ε.Υ.Α.Χ.:Από 24.000 έως 43.200 ευρώ στα μέλη του Δ.Σ. για την παρουσία τους στις συνεδριάσεις

Φαίνεται ότι ένας από τους πρώτους στόχους των μελών (πλην τριών εξαιρέσεων) του νέου Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ,  ήταν και οι αποζημιώσεις που θα λαμβάνουν οι ίδιοι  για κάθε συνεδρίαση.Να θυμίσουμε ότι τα μέλη των συμβουλίων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.  από το 2013 και μετά, δεν ελάμβαναν κάποια αποζημίωση για την παρουσία τους στις συνεδριάσεις για να μην επιβαρύνεται οικονομικά η επιχείριση.

Αυτό όμως αλλάζει καθώς στη συνεδρίαση της επιχείρησης που έγινε στις 15/11 παρουσία και του δημάρχου κ.Αναγνωστόπουλου , έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η εισήγηση του Γεν.Δ/ντη της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Κου Καράμπα Φώτιου ο οποίος εισηγήθηκε προς το Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. η πρόταση που θα κάνει για το καθορισμό της αποζημίωσης των μελών του  για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις  στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να είναι 30,00 ευρώ μεικτά ανά συνεδρίαση/άτομο και μέχρι τρεις συνεδριάσεις τον μήνα.

Αν δηλαδή γίνονται τρεις συνεδριάσεις τον μήνα η δαπάνη ετησίως θα είναι (10 μέλη χ 36 συνεδριάσεις /έτος χ 30,00 ευρώ/συνεδρίαση) 10.800 ευρώ.Την 4ετία δηλαδή το κόστος θα ανέρχεται στο ποσό των 43.200 ευρώ.

Στην καλύτερη περίπτωση και βάσει ιστορικών στοιχείων όπου στη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. γίνονται μ.ο. 20 συνεδριάσεις/έτος, το ποσό ανέρχεται σε 6.000 ευρώ ετησίως  (10 μέλη χ 20 συνεδριάσεις/έτος χ 30,00 ευρώ/συνεδρίαση ) .Το συνολικό ποσό για την 4ετία θα είναι δηλαδή 24.000 ευρώ.

Με την παραπάνω εισήγηση διαφώνησαν ο κ.Κορώνας Κωνσταντίνος και η κα Βλαχάκη Μαρία και οι δυο με το σκεπτικό της μη επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης της επιχείρησης , ενώ ο κ.Ντράχας Κων/νος δήλωσε παρών στο συγκεκριμένο θέμα.

Υπέρ της πρότασης για αποζημίωση των μελών του Δ.Σ. ψήφισαν οι:

Πιτίκης Ευστράτιος

Μπίκος Βασίλειος

Κωστοπούλου Μαρία

Ευσταθιάδης Λουκάς

Διαμαντής Διαμαντής

Μηλίδης Παναγιώτης

Παραλυκίδης Νικόλαος

Βαρδαλής Δημήτριος

Η παραπάνω απόφαση θα αποσταλεί στον συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης προκειμένου να εκδώσει την εγκριτική του απόφαση.

Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ 135275/22-5-2017  περί έγκρισης γενικών κανόνων κοστολόγησης και τιμολόγησης υπηρεσιών ύδατος, οποιαδήποτε δαπάνη αυξάνει το χρηματοοικονομικό κόστος υπηρεσιών ύδρευσης  πρέπει υποχρεωτικά να ανακτάται πλήρως μέσω των τελών ύδρευσης αποχέτευσης .

Σ.Η.[pdf-embedder url=”https://e-koufalia.gr/pdfs/ΩΣΝΞΟΚ6Ρ-ΖΕ1.pdf”]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *