Αγ.Αθανάσιος-Γέφυρα-Αγχίαλος:Κτηματολόγιο-Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης

Γιατί πρέπει να δηλώσω άμεσα την ιδιοκτησία μου στο Κτηματολόγιο

Ολοκληρώθηκε η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης στο Κτηματολόγιο για τους ΟΤΑ Καλοχωρίου, Κυμίνων, Νέων Μαλγάρων, Σίνδου και Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα και Αγίου Αθανασίου, Αγχιάλου και Γέφυρας του Δήμου Χαλκηδόνος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Σήμερα υπάρχει ακόμα η δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης, ενώ σε λίγους μήνες θα πραγματοποιηθεί η Ανάρτηση των προσωρινών Κτηματολογικών στοιχείων έπειτα από την επεξεργασία των δηλώσεων.

Μετά την έναρξη της Ανάρτησης, για την καταχώρηση των δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο ενδέχεται να απαιτηθούν πρόσθετες διαδικασίες ή έξοδα. Πιο συγκεκριμένα:

• μπορεί να απαιτηθεί η υποβολή ένστασης με καταβολή επιπλέον τέλους, την οποία ο δηλών θα πρέπει να κοινοποιήσει στο σύνολο των θιγόμενων δικαιούχων

• στην περίπτωση δικαιώματος ιδιοκτησίας με επίκληση έκτακτης χρησικτησίας, ο δικαιούχος πρέπει να μεριμνήσει για την επίδοση με δικαστικό επιμελητή της ένστασης ή της δήλωσής του προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Συνεπώς, επειδή η υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας μετά την έναρξη της Ανάρτησης, επιφέρει σημαντικά μεγαλύτερο κόστος και ταλαιπωρία, καλούμε όσους δεν έχουν υποβάλλει δήλωση έως σήμερα, να υποβάλλουν το συντομότερο δυνατό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *