Γιαννιτσά:Αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτει νέα στοιχεία σχετικά με τον θάνατο της φοιτήτριας

Ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας των τελευταίων στιγμών της Λίνας Κοεμτζή, της νεαρής φοιτήτριας που το φθινόπωρο του 2016 βρέθηκε στο έδαφος από τον ένατο όροφο της φοιτητικής εστίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο φοιτούσε, μιλά στο protothema.gr

Όσα φέρεται να κατέθεσε στις αστυνομικές Αρχές ο μάρτυρας δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς βάζουν στο κάδρο των εμπλεκομένων για πρώτη φορά δύο άντρες που αναζητούσαν ένα στικάκι, τη στιγμή που η Λίνα άφηνε την τελευταία της πνοή στο δρόμο. Η Λίνα εκβιαζόταν με ένα ροζ βίντεο και ροζ φωτογραφίες που κάποιος εν αγνοία της είχε τραβήξει.

Ο ίδιος ο αυτόπτης μάρτυρας πήγε μόνος του να καταθέσει στην αστυνομία και τώρα περιμένει να διαβιβαστεί η κατάθεσή του στην Εισαγγελία, ώστε να κληθεί να πει κι εκεί τα όσα γνωρίζει ο ίδιος για την υπόθεση.

«Αυτό που θυμάμαι από εκείνη την ημέρα ήταν ότι άκουγα έντονη φασαρία, σαν να μάλωναν κάποιοι από εκείνο το σημείο στη φοιτητική εστία. Ξαφνικά σταματούν οι φωνές κι ακούγεται ένας δυνατός κρότος, σαν να έπεσε κάτι. Εγώ βρισκόμουν σχεδόν πέντε μέτρα από το σημείο που έπεσε η κοπέλα και προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει συμβεί. Πλησιάζω και βλέπω ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο, και μάλιστα για μια νεαρή κοπέλα. Παίρνω αμέσως τηλέφωνο το εκατό, το ΕΚΑΒ και αυτό που θυμάμαι έντονα ήταν ότι μου είπαν να μην την ακουμπήσω και να μην αφήσω κανέναν περαστικό να την αγγίξει μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να την σκεπάσω με το μπουφάν μου.

Εκείνη τη στιγμή βλέπω δυο άντρες να κατεβαίνουν από τη φοιτητική εστία, και μάλιστα ο ένας σταμάτησε δίπλα μου και με κοιτούσε σαν κάτι να έψαχνε. Τότε, τον ρώτησα αν γνωρίζει κάτι κι εκείνος μου είπε όχι.

Ακούστηκε άλλη μια φωνή να λέει: «το στικάκι, το βρήκες;». Κοιτάζω και πλησιάζω το δεύτερο άτομο και του λέω: «Εσύ, φίλε γνωρίζεις κάτι;» και τότε εκείνος πολύ νευρικά, μου λέει: «Σου είπαμε ότι δεν γνωρίζουμε τίποτα».

Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι αυτά τα δυο άτομα, αντί να κοιτάζουν αν ζει η Γαλήνη κι αν χρειάζεται βοήθεια, αυτοί το μόνο που έψαχναν ήταν να βρουν το στικάκι. Έψαχναν με μεγάλη αγωνία δίπλα από το σώμα της κοπέλας, πάνω από το κεφάλι της, ανάμεσα στα αυτοκίνητα για να βρουν το στικάκι, όπως τους άκουγα να λένε.

Μόλις έφτασε το τζιπ της αστυνομίας, οι δυο άντρες έφυγαν κι όσο κι αν προσπάθησα να ενημερώσω τους άντρες της αστυνομίας για αυτά τα δυο άτομα που μου φαινόντουσαν ύποπτα, οι αστυνομικοί μου έλεγαν να κάνω στην άκρη κι ότι γνωρίζουν τη δουλειά τους καλύτερα από εμένα» είπε στο protothema.gr ο αυτόπτης μάρτυρας.

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *