Αγ.Αθανάσιος:Κ.Σαραφίδης-«Είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε»

Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού “Σύμπραξη Ευθύνης για το Δήμο Χαλκηδόνος” λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

«Είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε»

Σε ενθουσιώδες κλίμα πραγματοποιήθηκε, χθες βράδυ, στον Άγιο Αθανάσιο, παρά την έντονη βροχόπτωση, η προεκλογική ομιλία του υπ. Δημάρχου για τον Δήμο Χαλκηδόνος,  με τον συνδυασμό «Σύμπραξη Ευθύνης», Κώστα Σαραφίδη, με τους Δημότες του Αγίου Αθανασίου να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα, δημιουργώντας αισιόδοξη ατμόσφαιρα για τν επικείμενη νίκη του Συνδυασμού στις εκλογές.

Ο κ. Σαραφίδης στο μήνυμά του προς τους Δημότες του Δήμου, σημείωσε, για ακόμη μια φορά, την ανάγκη για σφαιρική και ουσιαστική ενημέρωση τους προκειμένου να οδηγηθούν στη σωστή επιλογή στις κάλπες, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως η εκτίμηση των ψηφοφόρων στο πρόγραμμα και τα στελέχη του συνδυασμού «Σύμπραξη Ευθύνης» δίνει ένα σαφές προβάδισμα στη δύσκολη μάχη των εκλογών και φανερώνει τη νικηφόρα πορεία του συνδυασμού μας.

Τόνισε επίσης, την αξία της συλλογικότητας που αποτελεί μια από τις βασικές αρχές της παράταξής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Οι άνθρωποι της «Σύμπραξης Ευθύνης» προτάσσουμε το Εμείς απέναντι στο Εγώ», ενώ υπογράμμισε, την πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου, η οποία προκύπτει από το γεγονός ότι οι υποψήφιοί του συνδυασμού κατάγονται από όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Χαλκηδόνος, σε αντίθεση με τα ψηφοδέλτια των υπόλοιπων υποψηφίων.

Αναφέρθηκε ακόμη, στον τρόπο με τον οποίο προγραμματίζει ο ίδιος και τα στελέχη της ομάδας του την ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη, καθώς δεσμεύτηκε πως με την εκλογή του Συνδυασμού «Σύμπραξη Ευθύνης»,  η μέριμνα για τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα μικρά και μεγάλα έργα υποδομής και οι χρηματοδοτήσεις θα κατανέμονται ισότιμα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, αφήνοντας σαφείς αιχμές για πρακτικές τοπικισμού του παρελθόντος. Στηλίτευσε επίσης, τα διχαστικά φυλλάδια εξαγγελιών και τους λόγους  υποψήφιου Δημάρχου αντίπαλης παράταξης, κάνοντας λόγο για πρακτικές που δημιουργούν το αίσθημα της περιθωριοποίησης και της αντιπαλότητας ανάμεσα στους Δημότες. Η «Σύμπραξη Ευθύνης»  είναι εδώ για να ενώσει», «και όχι για να διχάσει» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαραφίδης αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας του Αγίου Αθανασίου (Αγχίαλος, Βαθύλακκος, Γέφυρα, Ν. Μεσήμβρια, Ξηροχώρι)  και παρουσίασε τα στελέχη του ψηφοδελτίου.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στα εξής:

  • Στην ανάδειξη του Μακεδονικού Τάφου Αγ. Αθανασίου και του Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων στην ιστορική έδρα του Δήμου, τη Γέφυρα. Αναφέρθηκε μάλιστα, σε στοχευμένες ενέργειες που θα καταστήσουν τον Μακεδονικό Τάφο επισκέψιμο καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, με παράλληλη προσέλκυση τουριστών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
  • Στην κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Αγ. Αθανάσιο για τις ανάγκες της ομάδας και των ακαδημιών της.
  • Στη συντήρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγ. Αθανασίου, Βαθυλάκκου και στην υλοποίηση της Ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου Γέφυρας, αλλά στην κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Ν. Μεσήμβρια.
  • Στην ενίσχυση της απασχόλησης των Δημοτών, μέσω της απορρόφησης Εθνικών και Ευρωπαϊκών κονδυλίων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Στην βελτίωση των συνθηκών Υγείας και Πρόνοιας (αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων, με σύγχρονα και εξειδικευμένα μηχανήματα, στα πρότυπα άλλων Δήμων, στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών και στην ενίσχυση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ).
  • Στην τήρηση της ασφάλειας των Δημοτών, μέσω και των ημερομησίων αλλά και νυχτερινών περιπολιών.
  • Στην ανάγκη ασφαλτοστρώσεων του Δημοτικού Οδικού δικτύου όλων των Κοινοτήτων και στην έντονη θεσμική πίεση προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ουσιαστική βελτίωση των οδικών αξόνων αρμοδιότητάς της.
  • Στην ενίσχυση του αισθήματος των Δημοτών για την ανακύκλωση, το περιβάλλον και τη φιλοζωία. Έκανε λόγο για ενημερωτικές δράσεις σε επιχειρήσεις και σχολεία και δεσμεύτηκε για τη βελτίωση της συχνότητας αποκομιδής των απορριμμάτων από όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Τέλος, αναφέρθηκε στις ήδη εκφρασμένες, με Δελτίο Τύπου, έντονες, αντιρρήσεις της παράταξής μας για το διαφαινόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Αγ. Αθανασίου, τονίζοντας ότι οι πιέσεις προς τα κεντρικά της Εθνικής Τράπεζας για διατήρηση του καταστήματος θα συνεχιστούν και ως Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος, ενώ δεσμεύτηκε για παρουσία του και άσκηση των καθηκόντων του Δημάρχου στο π. Δημαρχείο Αγ. Αθανασίου, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *