Άγιος Αθανάσιος:Αγανακτισμένοι οι γονείς για τον Παιδικό Σταθμό

Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους εν έτη 2017.Την Παρασκευή 10/3 πλημμύρισε ο παιδικός σταθμός Αγίου Αθανασίου και αυτή η κατάσταση επικρατούσε την Δευτέρα 13/3 .Όπως ενημερωθήκαμε, από χθες γίνονται κάποιες εργασίες στην σκεπή η οποία είχε επιδιορθωθεί και πριν περίπου 20 μέρες αλλά μάλλον κάτι δεν πήγε καλά.Πολλά τα μηνύματα που έχουμε δεχθεί από αγανακτισμένους γονείς που βλέπουν αυτή την κατάσταση σε σχολείο για μικρά παιδιά.Μάλιστα έχουν ήδη προχωρήσει σε καταγγελίες προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να δοθεί άμεσα λύση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επιτροπή γονέων επισκέφθηκε για το θέμα και τον δήμαρχο.Τα αιτήματα όπως έχουν αναρτηθεί στην ομάδα γονέων παιδικού σταθμού Αγίου Αθανασίου είναι τα παρακάτω:

1. Άμεση στεγανοποίηση της οροφής του κτηρίου καθώς βρόχινο νερό διαπερνά τα ηλεκτρικά καλώδια ενώ ταυτόχρονα, μεταφέρει από τη σκεπή περιττώματα πτηνών στο εσωτερικό του κτηρίου με κίνδυνο βραχυκυκλώματος και μετάδοσης της νόσους των πτηνών.

2. Επιδιόρθωση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης προς αποφυγήν απρόοπτων καταστάσεων καθώς έχει παρατηρηθεί ότι τα φώτα τρεμοπαίζουν κυρίως κατά τις ημέρες βροχής.

3. Επιδιόρθωση του Λέβητα και την τακτική κάλυψη των αναγκών σε πετρέλαιο ώστε να μην ξοδεύεται και η τελευταία σταγόνα πετρελαίου με αποτέλεσμα ο λέβητας να χρειάζεται επιδιόρθωση για την επανεκκίνηση του, αναγκάζοντας τα παιδιά να μένουν βδομάδες χωρίς κεντρική θέρμανση και να θερμαίνονται με air-conditions επιδεινώνοντας δραματικά τις συνέπειες για τα αλλεργικά και ασθματικά παιδάκια.

4. Αντικατάσταση των ληγμένων πυροσβεστήρων του 2011 καθώς εδώ και 6 χρόνια δεν έχει γίνει καμία αναγόμωση και οι φιάλες είναι σαφώς απενεργοποιημένες. Αναλογίζεστε τις συνέπειες σε περίπτωση πυρκαγιάς.

5. Απολύμανση ή αντικατάσταση των μοκετών οι οποίες έχουν βραχεί και έχουν στεγνώσει τόσες πολλές φορές που πλέον αποτελούν μια δυναμική εστία μούχλας, παρασίτων και μόλυνσης.

6. Αγορά βασικών παιδικών παιχνιδιών αφού είδαμε ότι τα ήδη υπάρχοντα είναι ελάχιστα, παλιά και μισοκατεστραμμένα με αποτέλεσμα δεν προκαλούν κανένα ενδιαφέρον στα παιδάκια και κωλύουν το δημιουργικό έργο των παιδαγωγών.

7. Τακτική ιατρική παρακολούθηση όπως ορίζεται από τα ΕΣΠΑ και η οποία αγνοείται πλήρως στον παιδικό σταθμό Αγίου Αθανασίου ενώ με τις συνθήκες που βιώνουν τα παιδιά θα έπρεπε να τα επισκέπτεται γιατρός κάθε μέρα.

8. Επισκευή του εξωτερικού διάδρομου εννοούμε το μεγάλο κενό που υπάρχει μεταξύ δαπέδου και κιγκλιδώματος και το οποίο έχει τραυματίσει ήδη κάποια παιδάκια και εκθέτει σε κίνδυνο και τα υπόλοιπα.

9. Παροχή μικροφωνικής και cd player για τις σχολικές εορτές είναι κρίμα οι τόσες ωραίες παραστάσεις των παιδιών να μην μπορούν να υποστηριχθούν από μια υποτυπώδη μικροφωνική και να αναγκάζονται να φωνάζουν για να ακουστούν.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ

3 comments

  1. η υπομονη εξαντλειται και για αλλα θεματα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *