Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την κατάληψη στο Λύκειο Αδένδρου

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χαλκηδόνος

Χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι οι μαθητές του Λυκείου Αδένδρου κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους λόγω μη δημιουργίας τμήματος στη γ΄ Λυκείου για τρεις μαθητές της κατεύθυνσης υγείας.
Σήμερα το πρωί οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης επισκεφθήκαμε το σχολείο. Εκεί βρήκαμε και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ να συζητά με τους μαθητές το πρόβλημα τους.
Επίσης ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ήταν έξω από το σχολείο. Μας είπαν ότι στέλνουν τους τρεις μαθητές στο Λύκειο Χαλκηδόνας και αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην προετοιμασία τους. Επι πλέον φοβούνται ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για το κλείσιμο του μικρού σχολείου τους. Γι αυτό είχαν ήδη αποφασίσει την κάθοδό τους με λεωφορείο στη διεύθυνση παιδείας στην περιφέρεια για να αποτρέψουν αυτην την εξέλιξη.
Είπα στην πρόεδρο του Συλλόγου ότι η παράταξη μας στο πρώτο δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε να μπει κατά προτεραιότητα το θέμα των ελλείψεων στον τομέα της παιδείας και ότι συμμεριζόμαστε την αγωνία τους γιατί η πολιτική λιτότητας που επιβάλλουν στον τομέα της παιδείας γεννούν παρόμοια προβλήματα σε όλα σχεδόν τα σχολεία.
Το παρήγορο στην περίπτωση αυτή είναι ότι ο Σύλλογος γονέων παλεύει για τη λύση του προβλήματος και όπως με ενημέρωσε η πρόεδρος σήμερα πήραν την υπόσχεση ότι από αύριο το σχολείο τους θα είναι ανάμεσα σ αυτά που θα περιμένουν καθηγητές του τομέα υγείας για να λειτουργήσουν.
Πρόσθεσε μάλιστα πως αν δεν το δουν αυτό η κατάληψη των μαθητών δεν θα σταματήσει. Το επόμενο πρόβλημα βέβαια θα είναι το πότε θα σταλούν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι στα σχολεία…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *