Άθυρα:Στα κεντρικά δελτία ειδήσεων Alpha και Star οι καταστροφές

Το ενδιαφέρον σχεδόν του συνόλου των ΜΜΕ ανά την Ελλάδα προκάλεσαν οι χθεσινές καταστροφές στα Άθυρα αποτέλεσμα της ξαφνικής θεομηνίας που έπληξε το το γειτονικό στα Κουφάλια χωριό.

Οι κάτοικοι “μετρούν” τις πληγές τους ενώ μέχρι χθες νωρίς το βράδυ δεν είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε το πρωί πλέον υπάρχει ρεύμα αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει υδροδότηση. Τα συνεργεία  εργάζονται πυρετωδώς από χθες για να αποκαταστήσουν τις βλάβες ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες με τους αγρότες να βλέπουν τους κόπους τους να καταστρέφονται σε λίγα μόνο λεπτά.

Από το μένος της καταιγίδας δεν γλύτωσαν ούτε τα κοιμητήρια του χωριού με τις ζημιές να είναι πολύ σοβαρές όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω.

Όπως δήλωσε στο e-koufalia.gr ο πρόεδρος των Αθύρων κ.Γιώργος Χουρμουζιάδης :

” Από χθες εργαζόμαστε πυρετωδώς με τα συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΔΔΗΕ.Οι βλάβες ήταν μεγάλες καθώς έχουν καταστραφεί γεννήτριες και έχουν πέσει αρκετές κολόνες.Πλέον σχεδόν το σύνολο του χωριού έχει ρεύμα ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση.Ελπίζουμε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί και η υδροδότηση.Αύριο ο αγιασμός στα σχολεία θα γίνει κανονικά ενώ έχει ενημερωθεί ο ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις καλλιέργειες και περιμένουμε γεωπόνους της υπηρεσίας ώστε να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους και να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των αγροτών”

ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ – Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Alpha (πλάνα από το e-koufalia.gr)

ΒΙΝΤΕΟ – Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (πλάνα από το e-koufalia.gr)

 

Κοιμητήρια Αθύρων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *