Δ.Χαλκηδόνος:Προβλήματα στην ανακύκλωση λόγω αναστολής λειτουργίας ΚΔΑΥ Νεοχωρούδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τμήματος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης  και Συντήρησης Πρασίνου Δήμου Χαλκηδόνος

Αναστολή λειτουργίας ΚΔΑΥ Νεοχωρούδας και συνέπειες του στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του δήμου Χαλκηδόνος. 

Μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων (ΚΔΑΥ) στη Σίνδο τον Απρίλιο του 2019, ο δήμος μας έλαβε εντολή να κατευθύνει τα φορτία του στο ΚΔΑΥ της Νεοχωρούδας, το οποίο λόγω της μικρής δυναμικότητας του, δεν είναι σε θέση να απορροφήσει πλήρως τις ποσότητες που συλλέγουμε.

Όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, που είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την ανακύκλωση των συσκευασιών (μπλε κάδος), από την Παρασκευή 14/2/2020 μέχρι και την Κυριακή 23/2/2020 το ΚΔΑΥ της Νεοχωρούδας θα παραμείνει κλειστό λόγω εργασιών επισκευής και συντήρησης. Τα φορτία ανακυκλώσιμων που θα συγκεντρώνουμε θα πρέπει να οδηγούνται στο ΚΔΑΥ Σερρών, που εδρεύει στο Νέο Σούλι, σε απόσταση δηλαδή άνω των 100 χλμ από το δήμο μας.

Καλούμε τους δημότες μας, που με καλή πρόθεση και οικολογική συνείδηση συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών του δήμου, κατά το διάστημα από Παρασκευή 14/2/2020 μέχρι και την Κυριακή 23/2/2020 να περιορίσουν τις ποσότητες που εναποθέτουν στο μπλε κάδο, ή αν είναι εφικτό να τις κρατήσουν στο χώρο τους μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες στις οποίες υποβάλλουμε τους δημότες μας και  ζητούμε την υπομονή και την κατανόησή τους. Με τη σειρά μας, αν και δεν είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, θα καταβάλλουμε προσπάθειες να υπάρξει η μικρότερη δυνατή αναστάτωση και όχληση των δημοτών μας.

Με εκτίμηση

Ο Προϊστάμενος του τμήματος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου

Ζάννης Κυριάκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *