Δ.Χαλκηδόνος:Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΣΕΘ και για το ζήτημα της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας 

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΣΕΘ και για το ζήτημα της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας 

Η ένταξη του Δήμου Χαλκηδόνος στο δίκτυο του προαστιακού σιδηρόδρομου συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος με τον Πρόεδρο του ΟΣΕΘ, Ιωάννη Καλογερούδη και τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕΘ, Ιωάννη Τόσκα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητηθεί το σχετικό αίτημα που υπέβαλλε ο Δήμος Χαλκηδόνος προς την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., για την ένταξη του Δήμου στο δίκτυο προαστιακού σιδηρόδρομου της Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς στους έως τώρα σχεδιασμούς του έργου που παρουσιάστηκαν, δεν συμπεριλαμβανόταν καθόλου ο Δήμος Χαλκηδόνος.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος «ο Δήμος Χαλκηδόνος διέρχεται από σημαντικούς σιδηροδρομικούς άξονες, όπως Θεσσαλονίκης – Ειδομένης & Θεσσαλονίκης – Αθηνών, ενώ υπάρχει και η ενωτική γραμμή που συνδέει τους δύο αυτούς κύριους άξονες στο ύψος της Γέφυρας». Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένα έτοιμο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς υφίστανται οι εκτάσεις και οι εγκαταστάσεις των σταθμών σε Αγχίαλο, Άγιο Αθανάσιο και Γέφυρα και η ενωτική γραμμή των δύο κύριων αξόνων που μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη αξιοποίηση των κινήσεων των συρμών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αναγνωστόπουλος έθεσε στη διοίκηση του ΟΣΕΘ και το ζήτημα της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας. «Ζητήσαμε από τη διοίκηση του ΟΣΕΘ να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας αστικής γραμμής, που θα συνδέει όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας μεταξύ τους, στα πλαίσια λειτουργίας του ενιαίου πλέον Δήμου Χαλκηδόνος», υποστήριξε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος σημειώνοντας τη θετική ανταπόκριση από τον ΟΣΕΘ προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα να γίνουν οι σχετικές επαφές και με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, ώστε να δρομολογηθεί το θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *