Δ.Χαλκηδόνος:Υποβολή δήλωσης ΑΚΙΝΗΤΩΝ για την ορθή εισφορά Δημοτικών τελών

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 51 του Ν.4647/2019 όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α΄204/16-12-2019:

“Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης του ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄Βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την υποβολή ανακριβούς δήλωσης.
Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1η.1.2020.”

Κατά τα ανωτέρω Ενημερώνονται οι δημότες μας ότι:

Θα πρέπει να προσέλθουν στο Δήμο όλοι οι δημότες ή μη που κατέχουν ακίνητα στον Δήμο μας (οικίες, καταστήματα, αποθήκες, εμπορικές επιχειρήσεις, οικόπεδα κλπ) προκειμένου να τα δηλώσουν ή να δηλώσουν τα σωστά τ.μ. των ακινήτων τους χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα και αναδρομικές χρεώσεις.
Οι δημότες ΠΡΕΠΕΙ να προσέλθουν ΜΕΧΡΙ την 31-3-2020 στο Τμήμα Τ.Α.Π. του Δήμου στα Κουφάλια, προκειμένου να καταθέσουν, εγκαίρως, αίτηση- υπεύθυνη δήλωση για τακτοποίηση των ακινήτων τους εκμεταλλευόμενοι των ευεργετικών διατάξεων του ανωτέρω Νόμου, διότι μετά το πέρας της ανωτέρω ημερομηνίας θα επιβαρύνονται με πρόστιμα και αναδρομικές χρεώσεις.
Στην δεξιά πλευρά της ιστοσελίδας του Δήμου μας (dimos-chalkidonos.gr) βρίσκεται ένα πράσινο εικονίδιο με την ένδειξη “Τέλος Ακίνητης Περιουσίας”. Πατώντας το εικονίδιο υπάρχει καταχωρημένη η σχετική Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση καθώς και τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνυποβάλλουν οι υπόχρεοι.

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την αίτηση και τα δικαιολογητικά πατώντας ΕΔΩ
Την σχετική Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση θα μπορούν να την προμηθευτούν και από τα δημοτικά καταστήματα του οικισμού τους.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 23913-30127 (Κουλιάνος Νικόλαος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *