Δήλωση δημάρχου Χαλκηδόνος για την Βαρδαρόβαση

Δήλωση δημάρχου Χαλκηδόνος κ.Σταύρου Αναγνωστόπουλου για την Βαρδαρόβαση

«Ο ολικός καθαρισμός του ρέματος της Βαρδαρόβασης, ένα ρέμα το οποίο κατά το παρελθόν προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργώντας εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες, οικίες και επιχειρήσεις στην περιοχή της Ελεούσας και της Χαλκηδόνας, αποτελούσε από την αρχή της θητείας μας πρωταρχικό στόχο.

Είχαμε θέσει το πρόβλημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζητώντας τη συνδρομή της, προκειμένου να επιλυθεί αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα για τους κατοίκους αλλά και τους αγρότες και καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής.

Η ανταπόκριση της ηγεσίας της Περιφέρειας, τόσο του ίδιου του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια ήταν άμεση.

Χθες υπογράφηκε η σχετική σύμβαση και το προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες καθαρισμού, αλλά και συντήρηση και συμπλήρωση των αναχωμάτων, ώστε να αρθεί ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Τζιτζικώστα και Μπίλλια και να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της περιοχής ότι θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό τους για ό,τι και αν χρειαστεί».